Субота , 20.04.2024

У Польщі українця хочуть засудити на 12 років ув’язнення

Владислава К. звинувачують у тому, що в новорічну ніч, будучи напідпитку, він збив двох дівчат, що йшли тротуаром.

У суді польського міста Єлєня Ґура розпочався процес над 28-річним Владиславом К., звинуваченим у тому, що в новорічну ніч, будучи напідпитку, він збив двох дівчат-підлітків, що йшли тротуаром.

14- і 16-річна дівчини загинули на місці,  пише monitor-press.info.

За твердженням звинувачення, чоловік їхав зі швидкістю щонайменше 90 км/год і в’їхав у постраждалих. Обидві загинули на очах своїх близьких.

Чоловік був відсутній у залі суду. За словами захисника звинуваченого Вацлава Маєвського, він має право не брати участі в засіданнях, хіба що суд визнає його присутність необхідною. Також Маєвський підкреслив, що, хоч громадська думка вже оголосила вирок у цій справі, він має намір довести, що це не підсудний керував у новорічну ніч злощасним Джипом Чірокі.

«Я не приховуватиму, що йдеться про певні заяви поліцейських, котрі прибули вже після аварії», – заявив захисник. Він додав, що також «певні висловлення свідків» представляють водія в іншому світлі.

Адвокат підкреслив, що сам Владислав К. не визнає своєї вини та не пам’ятає самої події. «З цієї причини він не в стані визнати вини», – сказав Вацлав Маєвський.

Адвокат додав, що для обвинуваченого це була настільки драматична ситуація, що він не може пригадати перебігу подій.

Прокурор подав клопотання про неявність процесу з огляду на інтерес постраждалих родин. Однак суд вирішив, що весь процес буде явним за виключенням свідчень близьких жертвам осіб.

Обвинуваченому загрожує до 12 років ув’язнення.