Субота , 20.04.2024

У Тернополі після пожежі підліток вчинив самогубство. Мама залишилась сама з бідою

Родина Голубів із Тернополя після пожежі живе на згарищі, бо вогонь знищив покрівлю оселі, внаслідок лиха виключено електрику, незабаром перекриють і газ.

Увесь одяг родини згорів, а від від сильного розпачу повісився 15-річний син, ідеться в сюжеті ТСН.

“Палало так, що шифер розлітався, диму було”, – каже Галина Голуб. У будинку в цей час було троє дітей 9, 15 та 20 років. “Було дуже жарко, і тоді я почув, що почало тріщати, я виглянув у вікно, не зміг побачити, тоді я вибіг нагору і побачив, що вся стеля палає. Або замикання, або якось само спалахнуло, бо там були деякі старі речі”, – розповів старший син Іван Голуб. Він швидко вивів брата та сестру з палаючої будівлі, викликав пожежну і подзвонив мамі на роботу – та бігла так, що дорогою загубила капці. “Це 15 хвилин, але для мене здавалося, що я біжу вічність. Я вже вдома подивилася, що я боса”, – зізнається жителька Тернополя.

Як наслідок, даху немає, другий поверх аварійний. Усі речі родини згоріли, мамі і трьом дітям довелося переселитися в одну маленьку кімнату. Найбільшим ударом для жінки стало самогубство середнього сина через тиждень після пожежі. “Мамо, а як воно буде? Дитина все прокручувала, каже, як я зараз піду до школи, будуть в очі друзі жаліти, а поза очі будуть сміятися, що в чому я буду ходити”, – розповіла Галина Голуб.

Її чоловік помер 10 років тому. Єдиний, хто прийшов на допомогу погорільцям – це родич, який приїхав на похорон підлітка і залишився, щоб хоч щось зробити для родини. “Я шокований, всі одвернулися. Я мав раньше приїхати з роботи, якби я раніше приїхав – до того не дішло б. Ця трагедія сталася, що він був в розпачі. Ще старший синок – він сильніший, дочка ще не осмислила, а середній взяв то до душі”, – аналізує ситуацію Віталій Наконечний.

9-річну дівчинку тимчасово взяли до себе родичі. Мати ж зі старшим сином так і живуть на згарищі, але що будуть робити, коли відімкнуть газ – не знають. Старий будинок весь помережений глибокими тріщинами, стіни просякнуті вологою, бо пожежні вилили на будинок чотири цистерни води. За словами фахівців, ремонту така оселя не підлягає. Мати почала оббивати чиновницькі пороги, однак результату немає. “Це є виключно приватне будинковолодіння, і кожен власник, згідно чинного законнодавства, повинен забезпечити всі можливі заходи щодо недопущення горіння, тобто це мають бути датчики, страховка, відповідний щит, пісок і так дальше. Зрозуміло, що всього цього не було”, – твердить керівник управління ЖКГ Тернопільської ради Олег Соколовський.

Міські чиновники пообіцяли допомогти родині, щоправда, як саме – поки самі не знають. Жінка ж сподівається на допомогу небайдужих, адже сама з цією бідою не впорається.