Четвер , 25.04.2024

Чого не варто робити, або як зберегти стосунки

Щоб зберегти стосунки між чоловіком та жінкою кожен з партнерів повинен внести свою лепту у їх розвиток та стабільність.

Проте є багато помилок, які заважають це зробити. У своєму інтерв’ю відома психолог та телеведуча Олена Любченко виділила ряд промахів обох партнерів, які варто уникати.

Жінки проти чоловіків

Жінки – народ вельми прискіпливий та чуттєвій, тому те, що для чоловіків здається нормою, може стати справжньою трагедією для представниць прекрасної статі. Психолог відмічає такі промахи представників сильної половини людства:

  1. Емоційна холодність. Жінки гостро і головне негативно реагують на часткову або повну відсутність почуттів, особливо коли це стосується питань сердечних, або інтимних. «Бездушний робот» стане причиною частих сварок, що надалі призведе до розриву стосунків.
  2. Апатія та пасивність. Постійно бути ініціатором подій важко, особливо коли ти у стосунках вже кілька десятиліть. Проте постійна пасивність та відсутність організаторських моментів може стати причиною багатьох сварок. Психолог радить хоч іноді влаштовувати прогулянки, походи в кафе чи кіно, або невеличкі вікенди за містом.
  3. Нестача уваги. Звісно ж, навряд чи знайдеться чоловік, який щодня робить компліменти, влаштовує романтичні сюрпризи тощо. Проте їх нестача може стати для жінки справжньою трагедією – ваша половинка почне комплексувати та відчувати себе не потрібною. Ніхто не каже про щоденні подарунки, достатньо простого компліменту і все – ви знову найкращий у світі чоловік.

стосункиЧоловіки проти жінок

Більшість чоловіків – повна протилежність жінкам. Про це свідчить і їх список «проти»:

  1. Надмірна емоційність. Пристрасть, емоції, іскри – добре, але коли їх забагато, чоловіки шукають когось спокійнішого.
  2. Надмірна увага. Для чоловіків важливо мати особистий простір та час, який вони можуть потратити на батьків, друзів, розваги тощо. Постійна увага і проводження часу разом можуть призвести до того, що партнер просто набридне. До того ж, де ви знайдете стільки тем для розмов, занять тощо, аби не сумувати в компанії один одного.
  3. Постійне вирішення проблем. Абсолютно нормальним є те, що чоловік повинен бути опорою та захистом для жінки. Проте і тут повинна бути міра. Обраниця має бути самостійною і не звертатися з кожною дрібничкою до свого партнера, тим самим відриваючи його від важливіших справ. Постійні капризи можуть стати причиною швидкого розриву стосунків.

Помилки обох партнерів

Є помилки, які обидва партнери допускають в стосунках. До них Олена Любченко відносить використання партнера для знаття напруги. Якщо вас хтось вивів із себе, або у вас просто поганий настрій – не потрібно зриватися чи псувати його коханій людині. Невдоволення та негатив, виплеснуті без причини, лише віддалять вас один від одного.

Христина СЛОТА