П’ятниця , 29.03.2024

41-ий загинув: під час відпочинку на воді втопився чоловік із Теребовлі

Чергова трагедія, під час відпочинку на воді, трапилась 15 серпня в селі Боричівка Теребовлянського району, де в місцевій водоймі під час купання загинув 55-річний житель Теребовлі.

Відсутність чоловіка помітили не одразу, минуло близько години. Після того як самостійний пошук не дав бажаного результату, зателефонували до працівників поліції, ті в свою чергу звернулись по допомогу до рятувальників.

О 20:04 тіло потерпілого, без ознак життя, виявлено та вилучено з води  черговим караулом ДСНС. Ймовірна причина смерті – утоплення.

Станом на 16 серпня 2017 року, на водоймах Тернопільської області загинули 41 людина, з них – 7 дітей, зазначають у прес-службі обласного управління ДСНС.

Найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є недотримання громадянами правил безпечної поведінки. Зокрема, це купання в не обладнаних для цього місцях та купання в нетверезому стані. Щодо надзвичайних подій за участю дітей, то нещасні випадки стаються зазвичай через те, що дорослі залишають маленьких дітей без нагляду поблизу місць з підвищеним рівнем небезпеки або ж дозволяють дітям старшого віку самостійно відвідувати водойми.

Аби зменшити сумну статистику загибелі на водних об’єктах, фахівці Служби порятунку патрулюють місця відпочинку біля води, а також проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з громадянами щодо дотримання правил безпечної поведінки під час відпочинку. Проте, найбільш дієвим превентивним методом є власна обачність та відповідальність кожного громадянина!