П’ятниця , 19.04.2024

За літо на Тернопільщині оздоровили 55 тисяч дітей

Оздоровлення дітей в області ще триває і відбуватиметься до кінця 2017 року. Утім, уже за підсумками літнього оздоровлення, станом на 20 серпня, в області вдалося охопити оздоровленням та відпочином понад 55 тисяч дітей.

Про це під час щотижневої відео наради з головами РДА та головами ОТГ повідомив начальник відділу сім’ї та молоді Тернопільської ОДА Ігор Чорний.

За його словами, за літній період оздоровили 785 дітей із категорії діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; понад 16 тисяч дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей; понад 8 тисяч дітей, які перебувають на диспансерному обліку; більше 5 тисяч дітей із категорії творчі та обдаровані; 93 дитини, переселених із тимчасово окупованих територій; і 1 152 дитини, чиї батьки є учасниками АТО.

Найкращі показники по оздоровленню, як зазначив Ігор Чорний, у Теребовлянському та Тернопільському районах, а також у місті Тернопіль.

«Цього року вперше за останні роки досить суттєвою була фінансова кампанія. Власне, на оздоровлення дітей з обласного бюджету виділили 5 млн. 520 тисяч гривень. За ці кошти ми змогли охопити відпочинком на 21 день 1 350 дітей пільгових категорій, частину дітей відправити на відпочинок за кордон. Значно покращилося також фінансування з місцевих бюджетів, з яких було виділено близько 3,5 мільйонів гривень. Також із 36-ти громад, 20 громад профінансували оздоровлення та відпочинок своїх дітей. Зокрема, на відпочинок із бюджетів ОТГ виділили понад 1,5 млн. гривень», – зауважив Ігор Чорний.

Крім того, як він підкреслив, цьогоріч працювали більше оздоровчих та відпочинкових закладів, ніж торік. А саме в області діяли 406 таких закладів: 9 стаціонарних заміських оздоровчих закладів, п’ять санаторіїв, понад 380 мовних таборів і табори з денним перебуванням, діяли наметові табори та табори праці і відпочинку.