П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині понад 114 тисяч домогосподарств монетизують субсидії

1 вересня в області завершився прийом заяв щодо виплати невикористаної частини
субсидій домогосподарствами.

Відповідно до цього понад 114 тисячам сімей, а це 84% від загальної кількості тих, хто отримує допомогу, мають монетизувати субсидії на суму майже 75 мільйонів гривень.

Про це зазначив заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик під час брифінгу на тему «Розтлумачення змін у програмі житлових субсидій».

За його словами, кількість сімей, яким необхідно було перепризначити субсидії з травня 2017 року, складала понад 218 тисяч. З них близько 210 тисячам домогосподарств проведено перепризначення на наступний період.

Більше 8 тисячам сімей відмовлено у призначенні субсидій з різних причин. Ще 33-ом домогосподарствам перерахунок субсидій не здійснили через те, що минув місячний термін щодо повідомлення про заборгованість за оплату комунальних послуг.

«Станом на 14 вересня 2017 року субсидії на житлово-комунальні послуги отримують більше 219 тисяч домогосподарств в області. Всі підприємства-надавачі послуг, а це 101 підприємство, провели розрахунок невикористаних сум субсидій, надали місцевим управлінням соціального захисту населення інформацію про
повернення до бюджету відповідної суми коштів.

Повністю проведено перерахунок субсидій за серпень поточного року у зв’язку зі зміною соціальних норм на
споживання природного газу. Таким чином робота в області щодо перерахунку
субсидій триває і викона майже на 100%», – поінформував Юрій Юрик.

One comment

  1. У заголовку після 114 пропущено слово ТИСЯЧ 🙂