Четвер , 28.03.2024

“Оточення Порошенка буде триматися за владу ще сильніше, ніж зграя Януковича”

Люди, які сьогодні перебувають при владі будуть триматися за свої посадові крісла з іще більшою силою, ніж їхні попередники.

Гриценко ЛандякТаку думку, сьогодні, 28 вересня, під час перебування у Тернополі висловив голова політичної партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко.

Під час прес-конференції для представників місцевих ЗМІ політик висловився про необхідність проведення змін до виборчого законодавства.

“Мажоритарна складова за нинішніх обставин більше схожа на купівлю – люди приходять у владу від одних політичних сил, потім їх купують і вони перебігають в інші політичні сили. Це свідчить про те, що виборче законодавство потрібно змінювати”. – зазначив Анатолій Гриценко.

Проте, на думку лідера “Громадянської позиції” у цьому питанні потрібна воля громадськості, оскільки представники нині діючої влади не зацікавлені у таких змінах.

“Першим “лежачим поліцейським”, який гальмує зміни до виборчого законодавства є президент Порошенко. Насправді для внесення цих змін не потрібні великі кошти. Але чи вигідно це владі? Для багатьох людей з нинішньої владної команди такі зміни – це не тільки втрата крісел. Багато посадовців сядуть за свої дії. Тому вони будуть триматися за владу ще більше, ніж зграя Януковича”. – вважає Анатолій Гриценко.

Проте водночас політик зауважив, що ситуація не безнадійна. На його думку, після наступних виборів зміни в країні все одно відбудуться.

“Я не вірю, що “Народний фронт” знову набере 22%. Не вірю, що Блок Петра Порошенка набере 20%. Позитивні зміни обов’язково відбудуться. Просто, якщо не реформувати виборче законодавство, то ці зміни, можливо, будуть менш відчутними, але вони обов’язково будуть”. – заявив Анатолій Гриценко.

Руслан ЗІНЧУК

One comment

  1. Це єдина людина, серед українського політікума яка заслуговує на повагу. На попередніх виборах голосував за нього проголосую і на наступних.Шкода,що основна маса виборців неспроможна думати,аналізувати сітуацію, тому купуються на брехні порошенків, рабіновичів,ляшків,різних кроликів та боксерів