П’ятниця , 26.04.2024

У Польщі свіжий скандал – власник магазину наказав перевіряти усіх українців на предмет крадіжок

У Польщі власник магазину розпорядився перевіряти усіх українців, які приходять до нього за товарами, на предмет крадіжок.

Польща заробітки крадіжкиПри вході у магазин розмістили вивіску, в якій повідомляється про те, що усі українці будуть перевірятися охороною закладу.

До такого кроку власник вдався у зв’язку з частими крадіжками, які здійснюють українські заробітчани,

“У магазині “Бімекс” у місті Барлінек (Західнопоморська провінція) розмістили оголошення такого змісту:
«Зверніть увагу, що кожен громадянин України буде перевірений після виходу з каси”. Повідомлення написане польською та українською мовами.

Про цю справу вже повідомлено у Центр з моніторингу расової та ксенофобної поведінки. Оголошення вже вилучено, і власник магазину має намір вибачитися перед українцями в місцевій пресі. “Оголошення було написано під впливом емоцій, надто імпульсивно, відразу після крадіжки”, – говорить Єжи Батель, власник Бімекс. Чоловік скаржиться на українських клієнтів, які прийшли на роботу в заклади Барлінку. Їх кількість наразі близько 1400. Тому на 15 тисяч населення Барлінку, українці складають 10 відсотків”. – повідомляє польське видання natemat.pl.

Власник польського магазину звісно ж перегнув палку у боротьбі з крадіжками, але у соціальних мережах, обговорюючи цю тему, користувачі обурюються й діями окремих українських заробітчан.

“У польському магазині встановили попередження до українців про перевірку на виході! Власник магазину пояснив, що табличку було встановлено після того як громадянин України вкрав дві сумки продуктів. Напис, на прохання власника, переклали українці, котрі працюють в магазині. Жах! Розумію одне, щоб нас поважали в світі, ми повинні поважати себе самі…” – пише у Фейсбуці тернополянин Руслан Кулик.