П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі з 1 січня проїзд в маршрутці буде 6 грн. Тернополяни виготовляють “знижки”

З 1 жовтня ціна за проїзд у маршрутках становитиме 5 грн, у тролейбусах – 4, а з 1 січня у маршрутці уже 6 грн, у “рогатих” – 5. Такі тарифи діятимуть для тих громадян, які не мають “Соціальної картки тернополянина”.  

Чи виготовлятимуть тернополяни собі “знижку”, дізнавалася кореспондент “20 хвилин”.

20-річний Віталій Коваль не готовий виготовляти собі картку тернополянина.

– Мене, в принципі, влаштовує ціна, – каже хлопець. – П’ять, то п’ять, шість, то шість. Але вважаю, що співвідношення “ціна – якість” трохи несправедливе.
35-річна Наталія Чудик їздить тільки на авто, тому питання щодо підвищення цін на проїзд для неї неактуальне. Проте жінка нарікає на невиправдане зростання цін на таксі. Жінка картки тернополянина не має, але виготовляє її для своєї донечки, мовляв, у школі зараз усім її роблять.

27-річний Максим Овсейко їздитиме за цінами, які будуть встановлені, бо, мовляв, нікуди від цього не дінешся. Але вважає, що ціна дуже невиправдана. Адже якість сервісу залишає бажати кращого.
– Маршрутки завжди брудні і липкі, – нарікає хлопець. – Також водії повинні дотримуватися встановленого графіку, а не “зачекайте, я ще докурю”.
58-річна Марія Книш їздить за посвідченням і вважає, що для неї картка тернополянина неважлива.

– Я не знала про підвищення тарифів, – дивується 46-річна Оксана Манюк. – Картку тернополянина я не маю. Вважаю, що 5 гривень за проїзд – це вже занадто, адже нашим пенсіонерам іноді не вистачає на хліб, а тут ще й така ціна за проїзд.
18-річна Оксана Волощук сумує за тими днями, коли вартість проїзду становила 3 гривні.
– Вважаю, ціна невиправдана, адже якість сервісу дуже погана, – каже дівчина. – Для мене це досить дорого. Картку тернополянина, напевно, не виготовлятиму.