Четвер , 25.04.2024

Депутати вирішили подбати про здоров’я тернополян і заборонили котельні на торфі

Депутати заборонили експлуатацію котелень на альтернативному паливі до отримання екологічних висновків

На території Тернополя заборонена експлуатація котельнь чи інших генеруючих потужностей на альтернативних видах палива, які не отримали позитивні експертні висновки.

Такий проект рішення на розгляд депутатів подав міський голова Сергій Надал та був підтриманий вчора на сесії 31 голосом «за».

Зі слів очільника Тернополя, міська рада та депутати прийняли рішення заборонити працювати будь-яким котельням, які не є екологічно безпечними, у першу чергу, заради здоров’я тернополян.

І таке рішення стосується не лише котелень на торфі, а й котелень, які працюють на будь-якому іншому виді палива, повідомляє прес-служба Тернопільської міськради.

У рішенні ідеться: «Заборонити на території м. Тернополя експлуатацію котельнь чи інших генеруючих потужностей на альтернативних видах твердого палива, які не отримали позитивні експертні висновки, дозволи, сертифікати та ліцензії щодо дотримання державних будівельних, екологічних, санітарних та природоохоронних норм, або інших вимог, передбачених чинним законодавством».