П’ятниця , 29.03.2024

“Динамо” знову викрили на підробці документів

Київське “Динамо” знову опинилося в епіцентрі футбольного скандалу. Клуб незаконно пройшов атестацію у ФФУ, приховавши інформацію про заборгованість і надавши неправдиву звітність. 

Як стало відомо, ФК “Динамо” Київ до сих пір не виплатив “Базелю” повну суму трансферу за Драговича і Гонсалеса – 4 300 000 євро. Сума прострочена більше, ніж на 180 днів і була виявлена аудитом УЄФА, якому підлягає кожен клуб. Станом на 31 березня цього року, заборгованість становила 1 500 000 євро.

УЄФА уже звернулося з листом до Федерації, де відображена стурбованість тим, що кияни отримали ліцензію на участь у змаганнях. Однак причина цьому викладена вище – документи про борги клуб просто не надав.

Якщо підробка буде доведена, “Динамо” можуть знову виключити із єврокубків – так як це було 20 років тому після “шубного скандалу Лопеса Ньєто”.

До речі, історія із трансферною заборгованістю – це уже не перший інцидент довкола братів Суркісів та “Динамо” за останній час.

Нагадаємо, що віце-президент УЄФА Григорій Суркіс виступив проти проведення матчів української Прем’єр-ліги в Маріуполі, заявивши, що там небезпечно.  Таким чином, “Динамо” стала єдиною командою УПЛ, яка відмовилася їхати на гру, посилаючись на відсутність гарантій безпеки.

Як повідомлялося раніше, 4 жовтня Григорій Суркіс став фігурантом кримінальної справи.  У Печерському суді Києва відкрили кримінальне провадження на Григорія Суркіса. Його підозрюють у підробці документів. В УЄФА зараз проводять перевірку – на основі чого Суркіс був переобраний у 2015-му році на другу каденцію.

Колективних листів членів ФФУ чи Виконкому ФФУ на його висунення (обов’язкова умова) зараз не виявлено. У випадку підтвердження фальсифікації документів, Григорій Суркіс буде виключений із структури УЄФА.