Четвер , 28.03.2024

Тернопільський депутат заявив, що частина його колег не хочуть голосувати без грошей

Депутат Тернопільської міської ради Петро Ландяк оприлюднив кричущі факти, про які виборці давно вже здогадувалися.

Міський обранець заявив, що частина міських депутатів принципово не голосують без грошей навіть за технічні питання, які автоматично мали б прийматися на сесії.

За словами представника “Громадянської позиції” така ситуація у Тернополі триває ще з 2006 року, коли у міськраду зайшли депутати, обрані за партійними списками.

Пропонуємо Вашій увазі повний допис Петра Ландяка, який він сьогодні оприлюднив у Фейсбуці на своїй сторінці:

“Часто політику називають брудною справою. Тому може скластися враження, що по- іншому ібути не може. Знаєте, я з цим не погоджуюсь! Я бачив докорінно іншу політику. Разом з тим- нікого і нічого не ідеалізую , бо ту ж саму політику , нехай і містечкового масштабу, виконують люди. А люди , звісно , не можуть бути ідеальними.

Я вперше став депутатом у 1998 році. Повторно у 2002році. Перемагав чотири рази в одному і тому ж окрузі.
Так , лише після партійних виборів 2006 року в сесійній залі вперше прозвучала фраза: “Скільки тут дають за голос?” Я на той час не був депутатом. У тому році вибори проходили за пропорційною системою і партія,по списках якої я балотувався, не набрала 3% голосів. Однак колеги по попередніх скликаннях, які були обрані у той час із великим здивуванням мені говорили: ” Петро, не повіриш – значна частина депутатів без грошей НЕ ГОЛОСУЄ!”
ПОВІРТЕ!!! ЦЬОГО В КАДЕНЦІЯХ 1998-2006 років НЕ БУЛО!
Підходи депутатів були докорінно іншими. Такого принципу: я не голосую бо не хочу- НЕ БУЛО!!!

Якщо за Кучеренка А.І. не проголосували за питання надання землі під існуючими капітальними спорудами чи у випадку продовження терміну дії договору оренди землі – він вимагав повторного голосування. І ПРАКТИЧНО НА 100% ВІДРАЗУ ПІДТРИМУВАЛИ ПОДІБНІ ПИТАННЯ. І БЕЗ ЖОДНОГО ХАБАРЯ!!!

МАЛО ЧИМ СИТУАЦІЯ ВІДРІЗНЯЛАСЬ І В НАСТУПНОМУ СКЛИКАННІ , ПРИ МІСЬКОМУ ГОЛОВІ- ЛЕВКОВІ Б.Є.

ПРИ НЬОМУ ТАКОЖ ДЕПУТАТИ ГОЛОСУВАЛИ БЕЗ ЖОДНИХ УМОВ!!!

Дальше почали виникати проблеми і найстрашніше, що чим дальше- їх стає все більше.

На жаль , навіть в місцевій політиці , не говорячи про центральну владу, запанували: лицемірство, цинізм, обман, перекручення фактів, викручування рук.

Звертаюсь до усіх хто причетний до політики , в першу чергу депутатів, ЗУПИНІМСЯ!!!

ЗАДУМАЙМОСЬ! Я на наступну сесію повторно вийду з проектом Кодексу чи назвемо цей документ Правилами депутата при розгляді і прийнятті земельних питань- де є найбільше порушень і зловживань!
Минулий раз його активно блокували дві дружні фракції БПП і Самопоміч. Подивимось, як тепер будуть вони себе вести?
Але так далі бути не може! Вірю, що в міській раді є ще здорові сили , які здатні вийти з тіні і змінити ситуацію, бо в іншому випадку дійсно потрібно буде розпускати раду і проводити її перевибори!”