П’ятниця , 29.03.2024

Струсівська капела бандуристів відзначила 60-річний ювілей (ВІДЕО)

Урочистою академією «Грай, моя бандуро» 17 листопада в Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі відзначила 60-річчя з часу створення Струсівська заслужена капела бандуристів України «Кобзар».

Ювілярів привітали заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Юрій Юрик та голова Теребовлянської райдержадміністрації Юрій Ништа.

Вони підкреслили величезну роль капели бандуристів у популяризації славних традицій кобзарського мистецтва, а також те, що вона ніколи не зупиняється на досягнутому, і шануючи мистецькі традиції колективу, є своєрідним оберегом духовності.

«Об’єднавши палких прихильників пісні та музичного символу  України бандури – службовців, учителів, лікарів, митців, капела стала яскравим осередком хорової культури та поборником ідей музичного просвітництва. Ось вже 60 років поспіль вона дарує нам свою творчість, натхненно популяризує українську пісню, кобзарське мистецтво не тільки в нашій державі, але й за її межами», – сказав у вітальному слові Юрій Ништа.

«Під час сьогоднішнього концерту капеляни вкотре продемонстрували нам неймовірну єдність і злагодженість, майстерність у виконанні композицій, силу духу та бажання дарувати тепло людям», – продовжив він.

«Тож нехай пісня та дзвін бандури ще довго лунають над українськими землями, а зерна доброго, вічного, засіяні струсівчанами впродовж шістдесяти років, проростуть буйним колоссям на ниві української національної культури», – побажав голова райдержадміністрації.

Відтак Юрій Ништа разом із головою районної ради Ігорем Смільським на честь ювілею подарували винуватцям урочистостей квіти та вручили грошовий сертифікат на придбання бандури.