П’ятниця , 19.04.2024

Поблизу Львова підірвали автобус, яким подорожували громадяни Польщі

У МЗС Польщі відреагували на підрив польського автобуса на Львівщині

У Міністерстві закордонних справ Польщі назвали “черговим антипольським інцидентом” підрив автобуса з польськими номерами поблизу Львова. Про це повідомляється у заяві МЗС Польщі.

“Міністерство закордонних справ Республіки Польща підтверджує, що в ніч з 9 на 10 грудня цього року у Львові пошкоджено польський автобус внаслідок підриву вибухівки, і із занепокоєнням відзначає черговий антипольський інцидент на території України”, – йдеться у заяві міністерстві.

У відомстві зазначили, що автобусом подорожувало 23 польських громадянина, серед яких були представники місцевих органів влади.

Автобус було пошкоджено на стоянці поруч з готелем. Під час вибуху в ньому нікого не було, ніхто не постраждав.

“Влада України вивчає обставини інциденту; місцеві органи поліції та прокурртури розслідують подію. Організатор поїздки вжив заходів для повернення учасників поїздки до країни. Вони повертаються до Польщі у компанії консула у Львові”, – додали у польському МЗС.

Як повідомлялось, під Львовом вибуховим пристроєм пошкодили автобус із польськими номерами. За словами депутата Львівської міськради Ігоря Зінкевича, інцидент стався  ввечері в суботу, 9 грудня.

Він також додав, що в момент вибуху в автобусі нікого не було, потерпілих немає.

Джерело: Українська правда