П’ятниця , 19.04.2024

Під час засідання колегії облдержадміністрації підбили підсумки роботи області за рік

Під час чергового засідання колегії обласної державної адміністрації одним із основних було питання розгляду проекту програми соціально-економічного та культурного розвитку Тернопільщини на 2018 рік.

Зокрема, як наголосив під час засідання очільник краю Степан Барна заходи та завдання Програми спрямовані на реалізацію пріоритетних цілей полягають у наступному: розвиток людського капіталу та підвищення стандартів життя населення, підвищення конкурентоспроможності регіону, розвиток сільських територій.

Ключові положення програми, за словами Степана Барни, базуються на аналізі основних показників соціально-економічного розвитку області на останню звітну дату 2017 року, очікуваних за результатами поточного року, прогнозних показниках розвитку держави, області та адміністративно-територіальних одиниць, базових показниках визначених державними та місцевими бюджетами.

«Аналіз соціально-економічних показників розвитку області у 2017 році свідчить про позитивні тенденції в реальному секторі економіки та соціальній сфері, а саме: зафіксовано зростання обсягів промислового виробництва на 5,7%, валової продукції сільського господарства – на 7,5%, будівельних робіт – на 2,8%. Обсяги зовнішньої торгівлі товарами, порівняно з січнем-жовтнем 2016 року збільшились на 28,1%, позитивне сальдо складало 7,7 млн. доларів США. Обсяги вкладених у розвиток економіки капітальних інвестицій впродовж 9 місяців 2017 зросли на 49,9%. У січні-жовтні 2017 року розмір середньомісячної заробітної плати зріс на 50,9% до 5 384 грн.; індекс реальної заробітної плати складав 129,8%. Надходження до загального фонду місцевих бюджетів області за 11 місяців зросли на 42,3%. Здійснення закупівель через електронну систему дозволило зекономити 315 млн. гривень бюджетних коштів», – поінформував голова ОДА.

При цьому він акцентував: «Як бачимо по динаміці та тенденції до зростання показників по всіх галузях у поточному році, на 2018 рік ми поставили собі високу планку, тому маємо докласти максимум зусиль, щоб у наступному році їх перевершити».