П’ятниця , 19.04.2024

Скандальна забудова біля «Березолю» – чорний піар проти інвестора аби «вибити» з нього гроші

Від провокацій та «набігів» «тітушок», яких нібито найняв забудовник палацу культури «Березіль» ім. Леся Курбаса для відлякування активістів, страждає й він сам.

Адже як розповіли представники інвестора, компанії спеціально створюють чорний піар, з метою «вибити гроші» або ж  для того, щоб окремі активісти та певні політики змогли «виїхати» на цій історії.

Саме тому зацікавлені в скандалі особи найняли професійних провокаторів, серед яких є не лише небезпечні та агресивно налаштовані люди, а й навіть неповнолітні.

– У ситуації, яка склалась, можна побачити лише два логічні пояснення: або хтось, придумуючи, що ми замовляємо «тітушок», хоче заробити грошей, або ж зробити собі піар до виборів. Який сенс наймати хлопців, які провокують проти тебе людей, потім тобі ж погрожують та ламають майно? – кажуть представники інвестора. –  Невідомі «активісти» з’являються на територію «Березолю» лише в темну пору доби в масках, а згідно чинного законодавства закривати обличчя під час страйків, мітингів тощо – заборонено. Потім, ці провокатори починають «протестувати»: нищать паркан та погрожують нам розправою. Все це зафіксовано на десятках відео. Мало того, що там небезпечні особи, серед них є неповнолітні та навіть жінки.

Невідомі «активісти» вже не раз погрожували не лише представникам забудовника чи правоохоронцям, а й жителям прилеглих будинків, які мирно приходили обговорити ситуацію з будівництвом культурно-мистецького центру з паркінгом та житловою добудовою.

– Під час одного з «протестів» наші представники знімали вчинення невідомими особами в масках правопорушень. Останні, побачивши камери, прокричали в сторону наших людей погрозу: «Зараз витягну ножа і «пирну». Інший випадок трапився, коли на територію майбутньої будови прийшли невідомі жінки з газовими балончиками та хотіли їх застосувати.  До поліції ці провокатори проявляли зневагу та погрожували «поквитатись».

Ми, щоб захистити себе своїх працівників та простих людей, були змушені писати заяви до правоохоронців, щоб вони розслідували що це за хлопці в масках. Зокрема, в п’ятницю ми подали заяву про відкриття кримінального провадження на невідомих, які здійснюють неправомірні дії та про надання працівниками поліції  захисту нам, нашим працівникам і мирним жителям. Адже громадський порядок повинен забезпечуватись належним чином. Не розумію, чому досі правоохоронці не заарештували цих «тітушок» – розповів уповноважений організатор будівництва.