П’ятниця , 29.03.2024

Тернополянка розповіла, як в Таїланді слон на її очах вбив туриста

“Коли відпочинок закінчується смертю туриста на твоїх очах … Я, сподіваюся , що моя стаття врятує комусь життя”, – пише тернополянка Тетяна у себе на сторінці у “Фейсбуці”.

“Я ніколи не пишу про свій відпочинок,але цього разу не можу не написати! Нарешті ми в Україні і я можу розповісти, як весела подорож перетворилася на кошмарні спогади на все моє життя…
Ми з друзями, вирішили цього разу відвідати Тайланд. Приїхавши на о.Ко Чанг, з нами зустрівся гід і запропонував різні екскурсії. Серед них ми вирішили взяти катання та купання з “добрими слонеками” . Але ніхто з нас уявити не міг, яка це небезпека для життя!!! І як це велике, але на перший погляд, добре створіння може ВБИТИ НА ТВОЇХ ОЧАХ ЛЮДИНУ!!!! Гід, який на 1000% знав чим може закінчитися ця подорож, навіть не попредив нас про таку небезпеку!

ВИСНОВОК 1: наше життя нічого не варте. Головне ГРОШІ.
Приїхавши на ферму слонів, ми піднялися на спеціально облаштовану дерев’яну споруду для зручного сідання на слона, прямо з неї ти сідаєш на сидіння,яке міцно закріплене на слоні.

Нашим емоціям не було меж… це було неймовірно та екзотично. Ми каталися в джунглях, він з нами заходив в воду, зривав для себе листя з дерев. Це було дуже цікаво та весело.

Але при цьому слона, на якому каталися наші друзі, постійно по голові бив поводир, який був на ньому. Бив він його металевим крюком, від якого на голові слона були вже шрами. Які було видно не озброяним оком. В нас це викликало багато негативу. І ми зробили зауваження, на які він не звертав уваги. Катання на “атомній бомбі” тривало близько години. Ми вже поверталися назад на ферму для продовження купання в морі з маленькими слоненятками . Першими під’їхали наші друзі, а ми йшли позаду. Коли вони злізли,біля їхнього слона стояв німецький турист, який на телефон знімав цього слона. І в нас на очах цей слон насаджує на бивні цього туриста та починає бити його об кам’яний паркан,в результаті вибиває цей паркан. Коли чоловік впав на землю, слон почав хоботом бити по паркану, щоб засипати чоловіка камнями. Але цього йому здалося за мало і він почав топтати його ногами. Це все було на очах його дружини, яка бідна просто розривалася від крику, болю, і безсилля ! Вона нічого зробити немогла і він стікаючи кров’ю помер в неї на руках.Вижити в такому випадку не реально. Чоловік помер на місці .

Але мої пригоди з чоловік були лише попереду !!!!
Так як , у слонів інстинкт стада, наш слоник почав вставати на задні лапи і мав величезне бажання приєднатися до свого друга.

Поводир швидко його повернув в сторону джунглів і ми просто “полетіли” на некерованому слоні назад.
Перше, що було у мене в голові-це ” що нас чекає далі?” Ці хвилини я не забуду ніколи !

Поводир не міг нічого зробити. Він бив його цим крюком по голові раз за разом і в результаті зрозумів , що вже нічого не може зробити і показав нам , що ми просто маємо УВАГА: НА ШВИДКОСТІ СПРИГНУТИ ЗІ СЛОНА …. як Вам? Весело, правда? І він просто це зробив сам ….і ми залишилися самі на слоні. Коли ми були біля кущів я подумала :” я маю з нього на ходу зпригнути? О ні… ніколи ! Але я вже була в польоті (бо мій чоловік мене зіштовхнув з нього, коли побачив велику кучу пальмового листя) ,тому я приземлилася дуже м’яко.
Швидко повернула голову поглянути де мій чоловік і чи не буде мене зараз ногами місити слон… Врезультаті, побачила, що чоловік сам не встигну зі мною пригнути і далі на слоні несеться на село де багата було будинків, дерев, і вже не було трави, а суцільне каміння під ногами…

В останні секунди він пригає на кущі (як потім ми побачили в кущах був великий металевий каркас), об який він вдарився животом і від сильного забою втратив свідомість. В мене був НЕРЕАЛЬНИЙ ШОК….
після побаченого в голові було лише одне: тільки би він був живий….
Далі все як в тумані… крики, бунт слонів на фермі, поїздка в лікарню…по дорозі ми дзвонили в страхову компанію, яка сказала нам почекати годину.( В нас була підозра на зламані ребра та забій грудної клітки.) А якщо в нас кровотеча?…

Зачекайте годину і ми повідомимо Вам в яку лікарню вам їхати …. Щщщщщщооооо?

ВИСНОВОК 2: наше життя нічого не варте. Головне ГРОШІ.
Ви там зі своєю проблемою зачекайте і якщо можете, то НЕ ЗДИХАЙТЕ поки ми тут рахуємо де ви нам дешевше обійдетеся по лікуванню.

В лікарню ми приїхали першу , яку знайшли … перше запитання було : а хто буде платити за огляд і ренген ??? Поки не буде згоди страхової ми вас дивитися не будемо…. страхова дала нам відмову, оскільки це екстрім екскурсія. І це Вам мав гід запропонувати додаткову страховку! Але ніхто нам нічого не запропонував, звісно.
Біля нас не було 600$ (саме стільки коштує огляд лікаря і ренген.) Круть …. хто міг знати, що коли катаєшся в джунглях при собі треба мати 600$ на ОДНУ особу для першої допомоги ! Тепер ви будете знати, скільки треба мати при собі грошей!

ВИСНОВОК 3: наше життя нічого не варте. Головне ГРОШІ.
За нас заплатили зі слонової ферми. Ребра були цілі …і кровотечі не було… В нас сильній забій і розірвані м’язи між ребрами.. нас чекає довге лікування.
В лікарні я запитала в лікаря, як часто це трапляється? Відповідь мене вразила :
” Ну я не могу я вам сказать, что это прям каждый день, но да это часто бывает … а что вы хотели? это дикое животное которое мы люди не можем приручить..” Вибачте, якого х@@@ ви пропонуєте туристам таку лотерею 50 на 50? Ми можете лишитися живі, а може і ні . Це вже як Вам повезе.
А якщо би щось трапилося на прогулці в джунглях ? Там ми би всі померли… дерева, камні, змії, ….може він би захотів спинку почухати об каміння?

Про нас там написали статтю… правда,те що я сказала про жорстоке поводження з ними …про нього просто забули написати. Ссилку на статтю кину згодом.
МОЯ ПОРАДА : БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ І СВОЄ НІЧОГО НЕ ВАРТЕ ЖИТТЯ. ПЕРШ НІЖ, ЩОСЬ ЗАМОВЛЯТИ НА ЕКСКУРСІЯХ ПОГЛЯНЬТЕ ВІДГУКИ ( ЩО МИ НЕ ЗРОБИЛИ І ДДДУУУЖЖЖЕЕЕЕ ПРО ЦЕ ШКОДУЄМО).
Але ШОКУ і ВРАЖЕНЬ У МЕНЕ ДО КІНЦІ МОЇ ДНІВ…

В нас є відео , яке зняли наші друзі, але я не автор і не можу його викласти. Коли воно з’явиться в інтернеті я зроблю на нього ссилку …
Дякую, що дочитали до кінця …..”, – написала пані Тетяна.