Четвер , 28.03.2024

Шахраї обчистили 94-річну тернополянку. Викрали у бабусі 70 тисяч

Не розпізнала шахрайку 94-річна мешканка обласного центру. Впустила незнайомку до помешкання та втратила майже сімдесят тисяч гривень.

Невідома жінка постукала у двері потерпілої 15 грудня минулого року. Вона представилася працівником «Тернопільгазу» та повідомила, що оглядає лічильники. Місцева мешканка впустила її до помешкання. Заговоривши господиню, аби та принесла документи, крадійка знайшла сховок та викрала з нього готівку в розмірі 63 000 гривень та золоті вироби.

Після вчинення протиправного псевдопрацівниця швидко попрощалася та покинула квартиру. Жінка майже одразу помітила пропажу цінностей, але повідомляти працівників поліції не хотіла. Вже через місяць після події пенсіонерка все розповіла своїй онуці, яка й звернулась за допомогою до поліції.

За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 185 ККУ.

Поліцейські вкотре застерігають краян не довіряти незнайомцям. Якщо до вас завітала підозріла особа, котра назвалась працівником будь-якої державної чи комунальної установи, в першу чергу попросіть її пред’явити посвідчення, також зателефонуйте на підприємство, аби з’ясувати усі обставини даного візиту. Перевірте ретельно почуту інформацію, не поспішайте віддавати незнайомцям гроші за будь-які послуги, розмінювати чи міняти купюри.

У випадку відмови від надання зазначених документів або при відсутності їх невідомих, одразу повідомляйте про такі візити поліцейських.