Субота , 20.04.2024

Галина Воляник: Кредитування малого та середнього бізнесу стане потужним стимулом для його розвитку

Тернопільська облдержадміністрація активно співпрацює з Німецько-українським фондом (НУФ).

Цьому, власне, передувало підписання в січні 2018-го Меморандуму про партнерство, основним у якому є фінансування та розвиток малих та середніх підприємств області. Про це зазначила директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Галина Воляник.

За підсумками наради, яка відбулася в облдержадміністрації, вона розповіла, що за участі в. о. керівника Німецько-українського фонду Валерія Майбороди, розробили Порядок фінансово-кредитної підтримки суб’єктів малого та середнього підприємництва в Тернопільській області.

«Під час засідання робочої групи у форматі влада, бізнес, представники громадських бізнес-організацій та банки-партнери НУФ обговорили попередньо напрацьований проект відповідного Порядку. Надалі його реалізація стане потужним стимулом для розвитку підприємництва на Тернопільщині, а також сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості регіону», – підкреслила Галина Воляник.

Водночас, в рамках робочого візиту в. о. керівника Німецько-українського фонду Валерій Майборода відвідав Тернопільський регіональний центр підтримки підприємництва, який функціонує в області з листопада 2017-го року. Такі ж центри є у Кременецькому, Чортківському та Бережанському районах.

Довідково

З 1996 року НУФ займається безпосередньою та опосередкованою підтримкою малого та середнього бізнесу в Україні. За цей час було профінансовано понад 162 тис. кредитів МСП на загальну суму близько 750 млн. євро.

На сьогодні банками-партнерами НУФ є 7 установ: Мегабанк, ПроКредитБанк, Міжнародний Інвестиційний Банк, Кредитвест Банк, Кредобанк, УкрГазБанк, Ощадбанк.

Партнерами НУФ на регіональному рівні є Київська міська державна адміністрація, Харківська обласна державна адміністрація, а також Тернопільська обласна державна адміністрація, з якою 18 січня 2018 року підписано меморандум про партнерство.