П’ятниця , 29.03.2024

Можливість залучення інвестиційних проектів обговорили між турецьким містом Чанаккале та Тернопіллям

Можливості туристичних відносин між турецьким містом Чанаккале та містами області, а також пошук нових шляхів реалізації інвестиційних проектів з обох сторін розглянули під час робочої поїздки представники делегації з Тернопільщини у Туреччині.

Зокрема, подальші плани про співпрацю обговорили голова Тернопільської ОДА з мером міста Чанаккале Ульгюр Гокханом.

За словами очільника області Степана Барни, є чимало аргументів інвестиційної привабливості нашого краю. Це, зокрема, вигідне розташування області на перехресті комунікаційних шляхів Схід-Захід, сировинна база, унікальні природно-кліматичні умови, туристично-рекреаційні ресурси та сприятливі умови для провадження бізнесу.

Крім того, як зазначив голова ОДА, за результатами дослідження авторитетної агенції Євро-Рейтинг Тернопільщина входить у 10-ку найпривабливіших областей для інвестора, а місто Тернопіль посідає 1-шу сходинку в аналогічному рейтингу серед українських міст. Також, Тернопільщина посідає 5 місце серед областей України у рейтингу Regional Doing Business, який показує легкість започаткування та ведення бізнесу в кожній області України.

«Ці рейтинги для іноземних партнерів, звісно, є промовистими, але найкращою рекомендацією для здійснення іноземних інвестицій є відгуки партнерів, які вже успішно реалізували власні інвестиційні проекти. А таких у нашому краї та у місті Тернополі, зокрема, є декілька», – підкреслив Степан Барна.

Він поінформував, що в нашому регіоні працюють такі світові компанії як: бельгійська група компаній «ШРЕДЕР», що спеціалізується на виробництві світлотехнічної продукції; австрійська фірма «ГЕРД БІЛЛЕРБЕК», яка організувала виробництво текстильної продукції; чеська компанія «АШ БІ ЕС Дабл Ю» – налагодила  виробництво мінеральної води; німецька компанія «СУМІТОМО ЕЛЕКТРІК БОРДНЕТЦЕ», яка виробляє кабельно-провідникову продукцію для автомобілів концерну «ВОЛЬКСВАГЕН» і «АУДІ», у 2016-2017 роках підприємство розширило свою діяльність, за результатами чого в області додатково створено дві тисячі нових робочих місць.

«Водночас, ми працюємо і над створенням різних туристичних проектів, займаємося промоцією нашого краю на міжнародних виставках, запрошуємо до себе на вакації та раді нашим гостям, адже Тернопілля – це Духовний центр українства. Це – край замків і заповідників, скарбниця культурної спадщини, наукової думки та літературних здобутків. Це край працьовитих людей та успішних громад! Тому ми із задоволенням беремося за нові ініціативи та втілення цікавих проектів, і будемо раді продовженню нашої співпраці», – наголосив керівник області.