П’ятниця , 19.04.2024

Нух, Осійохон, Япіла, Шавкавбек і Прохор-Джай: як українці називають дітей

Найпопулярнішими іменами були Анастасія, Софія, Анна, Артем, Максим та Олександр.

Протягом 2017 року українці найчастіше називали своїх новонароджених доньок (у порядку зменшення частоти використання) Анастасіями, Софіями, Аннами, Маріями, Вікторіями, Полінами, Вероніками, Євами, Златами, Міланами та Соломіями. Найпопулярніші хлопчачі імена – Артем, Максим, Олександр, Дмитро, Владислав, Матвій, Іван, Андрій, Ілля, Назар, Тимофій.

Про це розповіла заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова, передає прес-служба відомства.

У рейтингу найпопулярніших імен у Києві – Софія, Марія, Злата, Єва, Катерина, Анастасія, Аліса, Соломія, Мілана, Єлизавета, Артем, Іван, Максим, Марк, Дмитро, Михайло, Олександр, Владислав і Матвій.

Крім традиційних імен, українці вибирають і незвичні. Серед таких жіночих: Кукла, Золушка, Прінцесса, Мадонна, Олімпіада, Панна, Беллатрисса, Нух, Євлалія, Осійохон, Фаустіна, Керолайн, Япіла, Прісціла, Вевея, Тіссанде, Айяру. Серед чоловічих: Роял, Тіджей, Ярасвєт, Харлампій, Цезар, Крістофор, Джейкоб, Джоні, Кристобал, Конор, Мухаймін, Дьюдонне-Рене, Потап, Мухамед Алі, Шавкавбек, Родріго, Одіссеас, Аполлон, Прохор-Джай.

Сукманова нагадала, що в усій Україні діє послуга Мін’юсту з видачі свідоцтва про народження дитини безпосередньо у пологовому будинку.

“Зараз батькам не потрібно бігати установами, щоб отримати свідоцтво про народження. Все це можна зробити просто у пологовому. На сьогоднішній день такою послугою можна скористатись у 470 медичних закладах. Від початку цього проекту в січні 2016 року в пологових будинках уже видано близько 250 тисяч свідоцтв про народження дитини”, – уточнила заступник міністра юстиції.

Джерело: “ТСН”.