П’ятниця , 29.03.2024

Степан Барна представив нового голову Кременецької РДА (ФОТО)

Більше року Кременецький район був без очільника районної державної адміністрації. Обов’язки голови РДА виконував Перший заступник Володимир Козубський, який відтепер, згідно з розпорядженням Президента України, став повноправним керівником Кременеччини.

Офіційно представив Володимира Козубського на посаді громаді району голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Він зазначив, що роботи в районі є багато, тому зупинятися на досягнутому немає права, адже на керівництво району громада покладає великі сподівання. Тому потрібно докласти максимум зусиль в напрямі залучення ресурсів для покращення життєдіяльності краю.

«Потрібно зосереджуватися на ключових як для району, так і області сферах освіти, медицини, спорту, а також реалізовувати інфраструктурні проекти, розвивати послуги безпеки. Тим паче, що ресурси для цього є – держава сьогодні надає значну фінансову підтримку для реалізації проектів регіонального розвитку, формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад та на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій», – підкреслив Степан Барна.

У свою чергу, Володимир Козубський зазначив, що на 2018 рік є чимало планів, які обов’язково будуть реалізовані в районі, і це його особисте питання відповідальності.

«Я щиро вдячний за те, що мені надали можливість зайняти таку високу посаду, і щиро сподіваюся, що виправдаю очікування всіх, хто на мене покладається, зокрема, як і голови обласної державної адміністрації, так і Президента України», – наголосив голова РДА під час офіційного представлення.

Він підкреслив, що в Кременецькому районі вже зроблено чимало, але є також багато амбітних планів, серед яких придбання сучасної комп’ютерної техніки, інтерактивних дошок для шкіл району, а також придбання нового шкільного автобуса. Працюють над розвитком й інфраструктури закладів освіти.

«Не лише починаємо вкладати кошти в Горинську опорну школу, а й працюватимемо по інших закладах, щоб усунути основні проблеми. Маємо плани й в галузі охорони здоров’я. Уже придбали дорогий УЗД-апарат й іншу дороговартісну апаратуру, яка дозволить жителям Кременеччини лікуватися в районній лікарні, а не їздити в інші лікувальні заклади. Виготовили також проектно-кошторисну документацію на будівництво спортивного ядра. Адже наші діти мають займатися спортом в районі, а не шукати можливостей у сусідніх районах чи областях», – поінформував Володимир Козубський.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко 23 лютого 2018 року підписав розпорядження №37/2018-рп про призначення В. Козубського головою Кременецької районної державної адміністрації Тернопільської області з 26 лютого 2018 року зі строком випробування один місяць та оплатою праці відповідно до законодавства.