Четвер , 28.03.2024

Тернополянка побила сусіда качалкою і “попала” на 10000 гривень

Сусідські війни довели одного  сусіда до лікарні, а сусідку – до кримінального провадження. Так, після чергової сварки, жінка відгамселила сусіда качалкою. Чоловіку знадобилась медична допомога.

Випадок трапився у листопаді  2016  в одному із будинків на бульварі Просвіти. Свій вчинок тернополянка Любов Ч. пояснила тим, що сусід спровокував її. Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 26 січня.

Між сусідами, як випливає з матеріалів справи, здавна були неприязні стосунки. А того дня, як пояснила підозрювана,  вона вийшла в коридор, а п’яний сусід стояв біля ліфта.

Чоловік спершу почав лаяти її, а потім підбіг і висипав щось біле їй на голову, вдарив в руку. На її крики вийшов її ж чоловік, а сусід почав втікати. Тоді вона, схопивши качалку, кинулась за ним та  вдарила кілька разів нею йому по спині. Відтак жінка визнала свою вину частково і попросила у зв’язку з її пенсійним віком застосувати до неї амністію.

На думку ж самого потерпілого, бити їй його допомагав і її чоловік. Втім, як обвинувачена, так і її чоловік такий факт заперечили. Окрім того, потерпілий заявив у суді, що йому, після раптового конфлікту на коридорі, нанесли близько 20 ударів по спині і він знепритомнів. Далі він проходив лікування в різних лікарнях Тернополя, в госпіталі.

Опитані в суді інші сусіди фігурантів справи також розповіли про постійні конфлікти та провокації обвинуваченої та її чоловіка зі сторони потерпілого.

Відтак суд визнав Любов Ч. винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 125 КК України “Умисне легке тілесне ушкодження”, та призначив їй покарання у виді штрафу в доход держави в розмірі 850 гривень. Тим же вироком, задовольнивши клопотання підсудної, звільнив її від покарання на підставі п. «ґ» ст. 1 Закону України “Про амністію у 2016 році”.

Також суд задовольнив частково цивільний позов потерпілого – сказав стягнути з обвинуваченої на його користь 912 грн майнової шкоди і 10000 – моральної.

Наразі вирок законної сили не набрав. Апеляційна скарга на вирок може бути подана до апеляційного суду Тернопільської області через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Ольга КРАВЕЦЬ