Четвер , 28.03.2024

У Тернополі горіла дитяча лікарня: медики самі евакуювали 107 дітей (ФОТО)

14 лютого о 18.15 до оперативно-диспетчерської служби Управління ДСНС в області надійшло повідомлення про дим з підвалу Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні розташованої по вул. Клінічній. 

Не гаючи часу, на місце події по підвищеному номеру виклику, було направлено 7 одиниць спеціальної пожежної техніки та 32 чоловіка особового складу.

За лічені хвилини вогнеборці прибули за вказаною адресою та розвідкою встановили, що загорання виникло в підвальному приміщені одного із корпусів лікувального закладу, горіли матеріли в архівному приміщенні, орієнтовна площа пожежі 30 м. кв, повідомляють в Управлінні ДСНС.

В наслідок значного задимлення приміщень існувала загроза отруєння продуктами горіння пацієнтів та обслуговуючого персоналу лікувального закладу. Керівником гасіння пожежі прийнято рішення, паралельно з ліквідацією загорання, провести евакуацію людей з будівлі. Всього пожежні, за допомогою спецзасобів врятували 18 осіб, з них 17 дітей та 1 медичного працівника, яка постраждала внаслідок пожежі.

Вивели на свіже повітря 31 дитину та 60 дорослих. Крім цього до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів, персоналом лікарні організовано евакуацію в не задимлені приміщення 107 дітей, повідомляють в управлінні ДСНС України в Тернопільській області.

Завдяки злагодженим діям пожежно-рятувальних підрозділів о 18:45 пожежу локалізували, а 19:30 повністю ліквідували.

Внаслідок пожежі травмувалася працівниця архіву 1951 року народження. Її з опіками пальців та ознаками отруєння чадним газом шпиталізовано.

Керував гасінням пожежі начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей.

Причини та матеріальні збитки – встановлюються.

One comment

  1. Шановні журналісти!!!! З повагою, але… Евакуйовували дітей працівники міського відділу, та першого загону ДСНС разом з адміністрацією! Рятувальників було 25 і 4 працівники адміністрації. Врятували 48 дітей і 60дорослих плюс 4 працівники адміністрації. Будь ласка уточнюйте інформацію з офіційних джерел, а не переписують одне в одного!!!