П’ятниця , 29.03.2024

Вазон врятував тернополянку від нічного пограбування (ФОТО)

Підозрюваних у серії квартирних крадіжок на території Тернополя затримали оперативники управління карного розшуку Тернопільської області спільно з працівниками міського відділу поліції.

Впродовж лютого невідомі обікрали три квартири на БАМі та масиві Канада. Залізти до четвертого помешкання їм не вдалося, оскільки, відкриваючи вікно, впав вазон і цей шум розбудив господиню житла.

За словами начальника управління карного розшуку Анатолія Гуски, першу крадіжку оперативники зареєстрували 18 лютого. Ще дві – впродовж наступних кількох днів. Як правило злодії виносили гроші, коштовності та малогабаритну побутову техніку.

Жертвами злодіїв ставали власники квартир, розташованих на перших поверхах і не захищених ні ґратами, ні іншими засобами. До середини залазили, як правило, вночі або в робочий час. Чи є хтось дома перевіряли, продзвонюючи квартиру та кидаючи у вікна камінцями.

Оперативники вийшли на слід підозрюваних. Затримали чоловіків у той момент, коли ті намагалися виїхати за межі Тернопільської області. Крадії – уродженці Грузії, 1997 та 1990 років народження.

Обоє уже притягувалися до кримінальної відповідальності та відбували покарання за майнові злочини у своїй державі.

У ході перевірки стало відомо, що чоловіки їздили містами Київської, Франківської, Львівської та Тернопільської областей й знімали там подобово квартири. Після кожного злочину виїжджали, аби перечекати і повернутися для продовження злочинної діяльності.

У одного з них були прострочені документи щодо перебування в Україні і Франківська міграційна служба прийняла рішення про примусове видворення. Проте чоловік його не виконав.

Наразі підозрювані затримані. Їм оголосили підозру відповідно до статті 185 частина 3 ККУ – Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Вирішується питання про обрання підозрюваним міри запобіжного заходу, а також перевіряються вони на причетність до схожих злочинів як на території Тернопільської, так і інших областей, повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Тернопільській області.