П’ятниця , 29.03.2024

Житель Тернопільщини поїхав за пивом на чужій машині і отримав три роки тюрми

Три роки тюрми дав суд чоловіку, що поїхав чужим авто за пивом та потрапив у аварію — в’їхав в кущі та дерева. Крило там погнув, бампер загубив, крадену автівку кинув.

Інцидент трапився 25 липня 2017 року. Того дня потерпілий, проїжджаючи селом Біла своєю «АУДІ 100», побачив підсудного Михайла К. з косою.

Запропонував йому поїхати до знайомої в село Джурин та покосити там траву. Той погодився та дорогою купив собі пиво.

Приїхавши на місце, власник авто косив траву чужою косою, а “найманець” захотів ще пива. Причому, так як авто стояло не зачинене та із ключами в замку, то вирішив з’їздити за пивом ним.

Врешті, вирушивши за пивом, чоловік катався на швидкості поміж селами години дві. Катався, допоки не злетів на узбіччя польової дороги, побив машину. А зрозумівши, що накоїв біди, втік з місця ДТП. Загалом, горе-водій завдав збитків власнику авто майже на 11 тисяч.

У суді підсудний заявив, що питав дозволу у власника. Але, імовірно, через шум електрокоси, той його не почув. Потерпілий же також сказав, що через шум міг нічого не чути, але дозволу не давав. Окрім того, повідомив у суді, що підсудний йому збитки відшкодував і від до нього претензій не має.

Втім, це не допомогло Михайлу уникнути реального покарання. Зокрема і через наявність судомостей. Як йдеться у вироку Чортківського районного суду від 3 березня 2018, суд визнав винуватим у вчиненні порушення за ч.1 ст. 289 КК “Незаконне заволодіння транспортним засобом” та дав три роки тюрми. Окрім того, приєднав до покарання ще місяць з невідбутого ним 1,9 року за вироком Чортківського районного суду від 2012 року.

Наразі вирок в дію ще не вступив. На його оскарження у сторін є 30 днів з дня проголошення. До вступу у дію вироку, засуджений перебуватиме під вартою. Там він сидить ще з часу затримання поліцією після витівки.

Ольга КРАВЕЦЬ