П’ятниця , 19.04.2024

На Тернопільщині представник “Самопомочі” зірвав портрет Президента у кабінеті голови РДА

Політичний скандал трапився цими днями у місті Борщеві під час спілкування громадських активістів з народним депутатом Олегом Барною.

Почалися дискусії під час сесії Борщівської районної ради. Депутати мали розглянути ряд бюджетних питань та кілька політичних. Зокрема, планували прийняти заяву про засудження польського антибандерівського закону, рішення про підняття бойового стягу ОУН і заяву про засудження побиття учасників акції 3 березня.

Усі три питання були внесенні в порядок денний представниками “Свободи”. Однак, народний депутат Олег Барна, який був присутній на районній сесії, виступив категорично проти прийняття заяви, що стосується подій 3 березня.

У залі виникла гостра дискусія, до якої згодом підключилися громадські активісти – місцеві учасники АТО, майданівці, волонтери.

Сесія районної ради опинилися на грані зриву. Щоб якось врятувати ситуацію, голова районної ради Андрій Русенко запропонував народному депутату Олегу Барні зустрітися з активістами або після сесії, або в іншому приміщенні. До його поради прислухалися.

Народний депутат і активісти відправилися в кабінет голови РДА.

Після цього депутати районної ради таки прийняли заяву про засудження побиття учасників акції 3 березня.

А тим часом у кабінеті голови РДА Людмили Юзьків було дуже спекотно.

Представник “Самопомочі” Михайло Онишко відверто зізнався Олегу Барні, що розчарувався в ньому і висловив цілий ряд претензій до політика.

Та не тому суперечка не закінчилася.  Як пише борщівське Інтернет-видання “Звістка”, у розпал дискусії Михайло Онишко зірвав зі стіни портрет Президента України Петра Порошенка і жбурнув перед Олегом Барною на стіл з вигуком: “Ось олігарх!”.