Четвер , 18.04.2024

Поки жінка обідала, злодій встиг вкрасти у неї кредитку і зняти 12 тисяч гривень

Необачність підприємиці з Борщева повернулась до неї втратою грошей з кредитки.

Жінка, обідаючи в сусідньому торговельному павільйоні, залишила у своєму сумку з гаманцем. Його і поцупив житель Чортківського району, раніше судимий опійний наркоман Юрій П.

Грошей у ньому практично не було — лежало лишень 6 гривень, водійське посвідчення та чотири банківські картки. Справжнім скарбом у цій ситуації виявилась одна із карток – кредитка чоловіка підприємиці із зазначеним пін-кодом на клаптику паперу.

З неї Юрій П. зняв 12 тис. гривень із 4% комісії із цієї суми. Причому знімав не сам, а попросив знайомого. А ось сам гаманець викинув у сміття, а посвідчення водія залишив на лавочці на вулиці.

Події відбувались 8 березня 2017 року. Крапку в цій історії суд І-ї інстанції поставив 20 березня. Як випливає із матеріалів суду, Юрій П. вину визнав повністю, щиро розкаявся та попросив застосувати до нього Закон “Про амністію у 2016 р.”, бо є батьком двох неповнолітніх дітей.

Суд прислухався. Визнав його винуватим у злочині за ч.1 ст. 185 КК “Крадіжка”, дав рік тюрми і амністував.

Утім виправляти зроблене таки доведеться. Суд задовольнив цивільні позова потерпілих — підприємиці і її чоловіка про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, і сказав стягнути із обвинуваченого на їхню користь майже 19 тис. грн.

Вирок законної сили ще не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з часу проголошення.

Ольга КРАВЕЦЬ