П’ятниця , 26.04.2024

Спалах кору на Тернопільщині: за тиждень більше 20 людей захворіло

Небезпечні інфекційні захворювання людей у Тернопільській області – 6 випадків, 22 людини з них багато дітей.

19.03.2018р. у Шумському районі зареєстрований спалах кору з 5-ма хворими. Перелік вогнищ спалаху: домашні вогнища (с. Цеценівка Шумський район), Вишнівецький профліцей м. Збараж Збаразького району. Попередній діагноз у хворих – кір. Госпіталізована – 1 особа, на амбулаторному лікуванні – 4. Форма перебігу – середньої важкості – в 1 особи, легкої – у 4 осіб. Джерело інфекції – хвора 18 років, захворіла 03.02.2018р. Робота у вогнищах продовжується.

21.03.2018 р. у Підволочиському районі, смт. Підволочиськ зареєстрований спалах кору з 3-ма хворими. Перелік вогнищ спалаху: ДНЗ смт. Підволочиськ, сімейні вогнища (смт. Підволочиськ). Попередній діагноз у хворих – кір. Всі хворі знаходяться на амбулаторному лікуванні. Форма перебігу – середньої важкості. Джерело інфекції – хворий 30 років, батько дитини, яка відвідує даний дитячий навчальний заклад. Захворів 25.02.2018р., діагноз кір виставлений клінічно. Джерело інфекції для нього не встановлене. Робота у вогнищах продовжується.

21.03.2018 р. у Чортківському районі смт. Заводське зареєстрований спалах кору з 3-ма хворими. Перелік вогнищ спалаху: Державний навчальний заклад Чортківське вище професійне училище, Чортківський район смт. Заводське, гуртожиток навчального закладу; домашні вогнища (Теребовлянський район с. Романівка, с. Кобиловолоки, Чортківський район с. Переходи). Попередній діагноз у хворих – кір. Госпіталізовані всі 3 особи. Форма перебігу – середньої важкості. Джерело інфекції – хвора 17 років Робота у вогнищах продовжується.

23.03.2018 р. у м. Збараж зареєстрований спалах кору з 3-ма хворими. Перелік вогнищ спалаху: ЗОШ №1 І-ІІІ ст. (м. Збараж), домашні вогнища (м. Збараж, с. Базаринці Збаразького району). Попередній діагноз у хворих – кір. 2-є хворих знаходиться на амбулаторному лікуванні, 1 – на стаціонарному. Форма перебігу – середньої важкості. Джерело інфекції – дитина 2004р.н., захворіла 04.03.2018р. Джерело інфекції для неї не встановлене. Причини та обставини, що сприяли виникненню спалаху – контакт за місцем навчання. Робота у вогнищах продовжується.

23.03.2018 р. у Збаразькому районі, смт. Вишнівець зареєстрований спалах кору з 4-ма хворими. Перелік вогнищ спалаху: ЗОШ І-ІІІ ст. смт. Вишнівець, домашні вогнища. Попередній діагноз у хворих – кір. 3-є хворих знаходяться на амбулаторному лікуванні, 1 – на стаціонарному. Форма перебігу – середньої важкості. Джерело інфекції – проводиться епідрозслідування. Причини та обставини, що сприяли виникненню спалаху – контакт за місцем навчання. Робота у вогнищах продовжується.

23.03.2018 р. Тернопільському районі, с. Острів зареєстрований спалах кору з 4-ма хворими. Перелік вогнищ спалаху: сімейні вогнища, особи ромської національності. Попередній діагноз у хворих – кір. Всі хворі знаходяться на стаціонарному лікуванні. Форма перебігу – середньої важкості. Джерело інфекції – проводиться епідрозслідування. Причини та обставини, що сприяли виникненню спалаху – контакт за місцем проживання, несвоєчасне виявлення та ізоляція джерела інфекції. Робота у вогнищах продовжується.