Четвер , 18.04.2024

У Тернополі в будинку чоловіки так гуляли, що сусідка мусила викликати поліцію

4 березня близько 2-ї години ночі мешканка будинку на вулиці Львівській поскаржилась патрульним на гучну музику, крик та шум, який лунав з сусідньої квартири.

Інспектори миттєво відреагували на виклик, повідомляють у патрульній поліції. Вони попросили громадян припинити правопорушення та склали на чоловіків адміністративний протокол за порушення закону.

Нагадаємо, що на територіях житлових будинків, прибудинкових територіях, а також у парках, скверах, зонах відпочинку, розташованих на території мікрорайонів та груп жилих будинків забороняється:
• гучний спів, викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та будь-яке створювання шуму з 22:00 години до 08:00 години;
• проводити ремонтні та будівельні роботи з 21:00 години до 09:00 години у будні дні, а у святкові та неробочі дні – впродовж доби;
• встановлювати на відкритих балконах, лоджіях, вікнах та сходах будинків, будівель і споруд та інших місцях радіоапаратуру й включати її.
Згідно із законом, порушення цих вимог передбачає штраф від 85 до 510 гривень.

Додамо, що від початку року в Управлінні патрульної поліції зафіксували 8 випадків штрафу за гучне прослуховування музики уночі в багатоповерхівках.