П’ятниця , 29.03.2024

Юна тернополянка підкорюватиме співом Грецію (ФОТО)

Мистецькі таланти демонстрували діти і молодь на Першому міжнародному фестивалі-конкурсі «Зіркове сяйво-2018». 

Захід проходив у перших числах березня у Кременці. Організували конкурс, щоб об’єднати творчих діток і молодь з різних регіонів України, віднайти нові таланти та підняти їх професійний рівень.

Взяти участь у фестивалі мали можливість не тільки вокалісти, музиканти і танцюристи. Він відкритий також для читців, моделей, художників, тих, хто займається цирковим мистецтвом. Оцінювали виступи учасників фестивалю досвідчені музиканти, співаки, танцюристи, режисери тощо.

Взяла участь у фестивалі-конкурсі і юна тернополянка Надійка Сачко. Вона навчається у 5-му класі Першої музичної школи імені Василя Барвінського та 8-му класі школи-ліцею №6 імені Назарія Яремчука. Надійка вже має досвід участі у фестивалях різного рівня і складності. А на цьому зайняла перше місце у номінації «Вокальне мистецтво», пише “ЗЗ”.

– Фестиваль проходив на високому організаційному рівні, – розповів батько дівчинки Ігор Сачко. – На ньому виступали представники багатьох регіонів України та зарубіжжя. Приємно, що організатори і журі фестивалю стимулювали переможців до подальшої творчості не тільки дипломами, але й сертифікатами для участі в аналогічному фестивалі-конкурсі у Греції. Наша родина висловлює велику вдячність викладачу Надійки з вокалу Ірині Черноус та акомпонімейстру Ірині Томин. Також за моральну підтримку дякуємо тернополянам Юрію Олійнику, Петру Ландяку, Івану Шелепу.

Такий же конкурс, але вже п’ятий відбудеться у червні в Греції. І Надійка Сачко представлятиме на ньому місто Тернопіль.

У Кременці фестиваль-конкурс проходив в рамках іміджевої програми «Таланти третього тисячоліття» творчого проекту «Мистецтво єднає Україну». Організаторами дійства стали: директор одеського продюсерського центру Art Palace Олена Соловйова, Кременецька райдержадміністрація, Кременецька міська рада, Кременецький краєзнавчий музей, державний історико-архітектурний заповідник міста Дубно.