П’ятниця , 26.04.2024

Як жителям Тернополя підзаробити цієї весни

Навесні у всіх з’являється купа «хочу», які потрібно терміново втілити. Але як без зайвих зусиль знайти гроші на реалізацію всіх своїх капризів?

Виявляється, у сфері туризму є купа способів підзаробити без шкоди для основної роботи. Разом із порталом Doba.ua ми вирішили підібрати для вас кілька цікавих варіантів такого підробітку.

Сувеніри

Останнім часом Тернопіль став приваблювати все більше туристів з різних куточків України та світу. Така популярність міста зіграє на руку всім майстрам і майстриням хенд-мейду. Можна створювати різноманітні сувеніри, які туристи будуть готові купити за дорого, адже ручна робота завжди цінувалася високо.

На пам’ять купують не лише магніти та листівки. Домашні страви або напої, що можуть довго зберігатися, теж стануть бажаною покупкою, тому підключайте весь креатив та всі свої таланти. Так, ваше хобі з легкістю може перетворитися на прибуткову справу. До речі, хенд-мейд вироби можна продавати не лише як сувенірну продукцію по місту, але й через інтернет.

Оренда житла

Цей спосіб заробітку завжди актуальний. Туристи частіше відмовляються від готелів на користь добової оренди квартир, адже вона має низку переваг.

Наприклад, готель не зможе подарувати домашнього затишку у подорожі, як це може зробити оренда квартир. Івано-Франківськ, Тернопіль, Ужгород — міста, в яких вигідно інвестувати в нерухомість, бо для туристів актуальним залишатиметься пошук затишної квартири.  Львів, який прийнято вважати культурною та туристичною столицею України, починає поступатися своєю популярністю іншим містам Західної України, тож інвестиція в нерухомість сьогодні вже завтра принесе свої плоди.

Якщо у вас вже є вільна квартира, сміливо можна здавати її в оренду, маючи при цьому непоганий пасивний дохід. На весняні капризи точно вистачить 🙂

Екскурсії

Хоча мода на пакетні тури, як і на відвідини музею, відходить у минуле, послуги екскурсоводів такі ж актуальні. Нині мандрівники хочуть не просто пройтися містом чи відвідати найвідоміші місця з путівником, їх цікавить досвід місцевих, секретні місця та маловідомі пам’ятки архітектури.

Скласти маршрут для гостей міста доволі просто, можна навіть створити тематичні екскурсії: для молоді, що цікавиться андеграунд-культурою, для родин із дітьми чи для закоханих пар.

Такі персоналізовані прогулянки точно зацікавлять туристів і зможуть стати приємним додатком до вашої зарплатні. Так, гуляючи містом у вихідний, ви ще й підзаробите грошей, заведете нові знайомства та дізнаєтеся більше про інші міста та країни безпосередньо від їхніх жителів.