Четвер , 28.03.2024

5 найвисокооплачуваніших професій в Італії для українців

Останнім часом все більше українців хочуть знайти роботу за кордоном. Там і заробіток пристойніший і умови кращі, ніж в нашій країні.

Вибір держави зазвичай залежить від знання мови, посади, яку хоче займати працівник і від очікуваної зарплати. Дошка оголошень в інтернеті наповнена масою пропозицій в різних сферах і в географічних напрямках.

Якщо ваш вибір — це Італія. То, перш ніж хапатися за першу-ліпшу роботу, перебиріть варіанти, включаючи переваги в сфері діяльності й у грошах. Може, ваша кваліфікація, досвід і бажання зіллються воєдино. І тоді ви отримаєте можливість не тільки заробити пристойні гроші, а й задоволення від самого процесу.

Як варіант залишитеся в країні пристрасних жителів надовго або назавжди. Яка робота в Італії цінується найбільше і що потрібно знати українцям, щоб відправитися в безпечну подорож у пошуках кращої зарплати та життя.

Оплата праці в Італії: від мінімуму до максимуму, чого чекати при приїзді в країну

Італія економічно розвинена держава, що піклується про рівень життя своїх громадян. Для іноземців, які приїжджають в цю країну заробити, є різні рівні оплати праці. Перш, ніж збирати речі і переїжджати до Італії, слід дізнатися, яким буде ваш дохід і чи вистачить його, щоб перекривати всі витрати і накопичити пристойну суму для повернення додому. Звісно, кожна галузь і сфера надає свої умови. Це перший критерій, за яким поділяється зарплата. Далі йде регіон. У Неаполі, Римі, Венеції, Бергамо, Флоренції, Мілані, Болоньї — всюди заробіток буде різним і вартість за проживання теж.

Мінімальна заробітна плата в Італії орієнтована на некваліфікованих фахівців. В 2018 році вона становить від 600 до 800 євро на місяць. Насправді ця сума маленька, враховуючи, що потрібно знімати житло, повноцінно харчуватися і добиратися на роботу на транспорті. Зароблені гроші однозначно не перекриють витрати.

Середня зарплата це оптимальний і найбільш поширений варіант, як серед населення країни, так і серед приїжджих, які хочуть нормально заробити за сезон або за тривалий період.

Зазвичай цей сегмент градується в залежності від регіону країни, кваліфікації працівника і займаної посади. На півночі Італії зарплати більші. Але на півдні є можливість знайти роботу, яка не потребує знання мови і високої кваліфікації. У цифрах середня зарплата виходить до 1500 євро на місяць.

Про високу заробітну плату приїжджим на перших порах говорити, взагалі не варто. Особливо це стосується низькокваліфікованих професій. Де немає кар’єрного зростання і в принципі ніякої перспективи. Якщо ж ви банківський працівник, фахівець в IT-технологіях, доктор, фармацевт або шеф-кухар, зі знанням мови, звичайно, рівень оплати праці буде значно вище, ніж у звання “домробітниця”.

В цілому оклад залежить від наступних критеріїв: сфера діяльності, освіта, професія. Від них відштовхуйтесь при пошуку вакансії і подальшому працевлаштуванні на роботу.

Італія багата не тільки на курорти, визначні пам’ятки, екскурсії та вузькі вулички, але і на надання роботи практично всім бажаючим. Робітників  із України там багато. Більшість українок працюють обслуговуючим персоналом. Такі посади спокушають дівчат, які не знають італійської мови. Якщо працевлаштування в Італії вам подобається найбільше, важливо враховувати багато факторів. Де шукати вакансії.

Як вибирати роботодавця. Які професії затребувані, а на які навіть не варто звертати увагу. Заробітна плата варіюється в залежності від регіону країни, сфери діяльності, компанії, в якій вам доведеться працювати. Працевлаштування може бути легальним чи ні, на цьому теж слід зробити акцент. “Робота за кордоном” для українців на сьогоднішній день стає все більш актуальною і затребуваною.

Ким можна працювати в Італії: від будівельника до аніматора і збирача врожаю

Щоб отримати дозвіл і виїхати працювати до Італії потрібно визначитися з роботою, яку ви можете виконувати, залежно від спеціальності, досвіду і умов. Далі важливо знайти надійного роботодавця. Укласти з ним договір. Дізнатися хто представник компанії, якщо такий є. Подбати про отримання візи. І безпосередньо зробити саму подорож до красивої країни.

Робота жінок в Італії відрізняється від роботи чоловіків. Сильна половина переважно трудиться будівельниками, мулярами, збирачами врожаю. В цілому чоловіча робота проходить на вулиці. Жінки — доглядальниця, домробітниця, покоївка, танцівниця, посудомийка, помічник кухара, офіціантка, аніматор. Часто при таких посадах жінок забезпечують житлом.

Сезонна зайнятість в Італії на 9 місяців набирає популярність. Українських та російських громадян на такій роботі найбільше. Щоб отримати сезонну візу багато зусиль не потрібно. Знання мови необхідне мінімальне. Робота переважно на пляжах, у сфері туризму і сільського господарства.

Джерело: “Україна сьогодні”