Четвер , 25.04.2024

Актриса Анна Адамович зіграла головну роль у новому молодіжному фільмі “Сквот32”

Українська кінокомпанія Garnet international media group скоро представить глядачам нову повнометражну молодіжну стрічку під назвою «Сквот32».

Анна Адамович

Це фільм про сучасне покоління талановитих і творчих молодих людей, небайдужих до збереження цінностей минулого, які так чи інакше впливають на сьогодення, закладаючи надійний фундамент для створення гідного майбутнього України. Для Garnet це наступний крок після вдалого і гучного проекту – кримінального трилера «Межа», що пролунав на весь світ, мав шалений міжнародний успіх та здобув визнання і світову славу.

Нагадаємо, що українсько-словацький фільм «Межа», на 52-му Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах став володарем «Кришталевого глобусу» за кращу режисерську роботу.

На фестивалі в Аррасі був нагороджений “Гран-прі «Золотий атлас» та Призом Молодого журі за найкращий фільм.  У Чикаго «Межа» отримала  «Срібну таріль» за найкраще художнє оформлення, а Словацький Оскарівський Комітет обрав «Межу» для здобуття «Оскару» та «Золотого глобусу» у номінації «Найкращий фільм іноземною мовою».

Кінокомпанія Garnet завжди у пошуках оригінальних ідей. Саме така ідея знайшла своє відображення  у кінопроекті «Фіксація пріоритетів» (робоча назва «Сквот32»), який став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Державного агентства України з   питань кіно та отримав фінансування на режисерський дебют. Режисером-дебютантом повнометражної стрічки «Сквот32» став Саша Лідаговський.

У Саші достатній досвід у зйомках кліпів, реклами, серіалів та короткометражних фільмів. Оператор «Сквот32» Володимир Іванов –  один з найкращих в Україні.  Робота  “Крос” 2011 року, режисера Марини Вроди, у якій Володимир Іванов виступив у якості оператора, отримала «Золоту пальмову гілку» на Каннському кінофестивалі. Операторські роботи Володимира – це 17 художніх та незліченна кількість короткометражних фільмів, понад 60 рекламних та музичних кліпів.

Тепер із впевненістю можна сказати, що «Сквот32» має всі шанси на успіх.

А ось і перший цікавий факт: на кінофестивалі «Молодість. Пролог» фільм став переможцем пітчингу «Boat Meeting». Проект також був презентований під час зустрічей в рамках цьогорічного Берлінського кінофестивалю, де отримав зацікавленість  і позитивні відгуки топових міжнародних сейлс-агентів та дистриб’ютерів.

То чого ж чекати від «Сквот32»?

Нова стрічка «Сквот32» здатна занурити глядача в іншу реальність, яка суттєво відрізняється від рутинного існування та «сірих буднів», саме таким і був кожен день Лізи, нашої головної героїні. Що ж допомогло дівчині зробити “стоп-кадр” життя та створити свою успішну історію? Звичайнісінький старенький фотоапарат і не тільки…

Ліза працює фотографом у паспортному центрі, але одного разу вона потрапить до товариства вільних і талановитих мрійників, після зустрічі з якими, її причарує енергія, свобода і творчість Сквотівців, життя Лізи вже не буде таким, як раніше.

А що ж означає слово «сквот»? На сьогодні, «сквоттінг» – це дещо більше, ніж просто заселення в старих будинках, це справжнє культурне явище, яке давно існує в багатьох містах світу. «Головними» сквотами вважаються Тахелес (Берлін), Рампарт (Лондон), Rumah Api (Куала-Лумпур, Малайзія), Can Masdeu (Барселона), а один з найбільш населених сквотів у світі – це занедбаний бізнес-центр «Вежа Давида» в Каракасі. Навіть у Києві періодично з’являються сквоти.

Наприклад, сквот «17Б» у центрі Києва, в якому декілька років жила молодь, поки будинок не зруйнували для новобудови, а згодом мешканці сквоту створили арт-проект – креативний простір для творчих людей. У фільмі ви побачите Сквот, просякнутий цілком і повністю елементами хіп-хоп культури: реп, графіті малюнки, брейкінг, діджеїнг. Цей особливий вид мистецтва виключає будь-які рамки і обмеження, це повна свобода і можливість для самовираження.

Другий цікавий факт: майже всі Сквотери у фільмі це справжні представники та митці сучасної вуличної культури. Bboy Drud (Олександр Богачук), який зіграв головну чоловічу роль  лідера Сквоту, вважається одним з найкращих бі-боїв світу. Він неодноразово перемагав у багатьох міжнародних брейк-данс фестивалях, був учасником української брейк команди NAVI, яка в 2016 році стала чемпіоном світу по брейкінгу World Bboy Classic у форматі 2х2,  а в 2017 році українська збірна, до складу якої увійшов і Олександр,  перемогла в змаганнях з брейк-дансу на IBE 2017, а ще Bboy Drud популярний блогер.

Також, у фільмі ви побачите відомого на всю Україну та за її межами бітбоксера MC Fame (В’ячеслав Семенченко), який за своє життя встиг попрацювати та виступити з багатьма зірками шоу-бізнесу, серед яких проект SunSay Андрія Запорожця з гурту 5`nizza, гурт Пара Нормальних, Noize MC, Ярмак, Іван Дорн. На рахунку МС Fame безліч пісень, батлів та фрістайл виступів, які можна побачити на YouTube. Славу цілком заслужено називають «людиною оркестром», бо його музичним талантам і заслугам у світі музики немає межі.

Сандра Самбо в ролі Сандри – художниця, віртуозно малює графіті, танцює для задоволення, приймала участь у кастингу проекту «Танцюють всі», а також у конкурсному відборі на «Євробачення 2017» у складі групи «Сальто назад», де вразила своєю зовнішністю та харизмою і суддів і глядачів, має шикарне «афроволосся», завдяки якому постійно привертає до себе увагу та бажання зробити селфі.

Сандра, Bboy Drud, MC Fame – це лише троє з багатьох яскравих персонажів стрічки «Сквот32», стиль і вміння яких у житті нічим не відрізняється від того, що ми побачимо на екрані. Актори-сквотери, можна сказати, грають самих себе у фільмі, надаючи йому справжню документальність. “Сквот32” знищує кордони між реальним і вигаданим, завдяки своєму акторському складу.

А головну  жіночу роль в «Сквот32» виконала молода і амбітна актриса Анна Адамович, на рахунку якої вже велика кількість фільмів та серіалів, серед яких «Незламна», «Нюхач» та багато чого іншого.

Зніматися Аня почала ще зі школи, саме тоді вона і вирішила, що хоче зв’язати своє життя із кіно. А зовсім нещодавно відбулася світова прем’єра стрічки під назвою «Купи мене» відомого режисера Вадима Перельмана («Дім із піску та туману»), де Аня також зіграла одну із головних ролей.

Що каже продюсер Андрій Єрмак про свій новий проект «Сквот32»:

«Основна ідея фільму – пошук зв’язку між минулим і сьогоденням, показати шлях не руйнування, а перебудови і створення чогось нового, дати відчути свободу робити те, про що ти мрієш, а не жити нав’язаним соціумом життям. «Сквот32» продемонструє глядачеві продукт від справжніх професіоналів і фанатів своєї справи».

А нам, шанувальникам справжнього українського кіно, залишається лише слідкувати за новинами фільму і дочекатися його прем’єри. Стрічку було відзнято восени 2017 року і зараз вона знаходиться на етапі постпродакшну.