П’ятниця , 29.03.2024

В Архикатедральному соборі у Тернополі відкрили підземелля та оглядовий майданчик (ФОТО)

Ще однією «родзинкою» для туристів та для жителів Тернополя стало відкриття в Архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці підземелля та оглядового майданчика.

Ці місця також є цікавими з історичної точки зору, адже приховують у собі багато досі невідомого для широкого загалу. Урочисто відкрили підземелля за участі влади 22 квітня.

З нагоди відкриття, а також з нагоди 25-річчя створення Тернопільської єпархії української греко-католицької церкви вхід до музею у підземеллі та оглядового майданчика на південній вежі храму були безкоштовними.

Підземелля (крипту) у церкві вирішили виділити під музей, де наразі розмістили експозицію «Тернопіль сакральний». Експозиція присвячена культовим спорудам старого міста до періоду Другої світової війни.

Що ж стосується оглядового майданчика, то до нього потрібно піднятися по 88-ми кам’яних сходинках, а після того на висоті 22 метри – Тернопіль як на долоні.

Обидва туристичні об’єкти діятимуть на постійній основі, але екскурсії проводитимуть тільки у час, коли не буде богослужінь. Замовити екскурсії можна у Туристично-інформаційному центрі Тернополя.

Вартість квитка для дорослих – 30 гривень, для дітей до 12 років і студентів – 15 гривень, для людей з особливими потребами – вхід безкоштовний. Тернопільські школи отримали безкоштовні абонементи на відвідування музею та оглядового майданчика.