П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині полювання на хутрового звіра завершилося грандіозним скандалом

Три з половиною роки обмеження волі отримав мисливець із Лановецького району. Чоловік побив єгеря, який виявив порушення правил полювання на хутрового звіра.

Лановецький районний суд Тернопільської області розглянув кримінальне провадження щодо обвинувачення Володимира Б. за ч.2 ст. 350 КК України (умисне нанесення побоїв або заподіяння легкого чи середньої тяжкості тілесного ушкодження службовій особі або громадянинові, який виконує громадський обов’язок, у зв’язку з їхньою службовою чи громадською діяльністю, а також вчинення таких дій щодо їх близьких).

Судом встановлено, що 15 листопада 2015 року, в обід, обвинувачений з групою мисливців зайшов у приміщення Лановецької районної організації Українського товариства мисливців і рибалок (далі УТМР) та двічі вдарив кулаком єгеря Юрія Т., спричинивши йому легкі тілесні ушкодження.

Допитаний у судовому засіданні 38-річний Володимир Б. вини не визнав, свою участь у вчиненні злочину заперечив та пояснив суду, що вранці того дня він з іншими мисливцями полював у полі поблизу с. Бережанка Лановецького району.

Дозвільні документи у них були. У цей час до них автомобілем “Нива” під’їхав голова Лановецької районної організації УТМР Анатолій І. та попросив показати дозвільні документи, що четверо мисливці і зробили. Анатолій І. сказав, що вони полюють незаконно, забрав документи і поїхав.

Хоча в обвинуваченого документи не вилучено, він з іншими мисливцями поїхав у Ланівці, в районну організацію УТМР, і після розмови Анатолій І. повернув документи.

Свідок Анатолій І. спростував слова обвинуваченого та пояснив, що він як голова Лановецької районної організації УТМР 15 листопада 2015 року, коли почалось полювання на хутрового звіря разом із потерпілим, єгерем Юрієм Т. виявив чотирьох мисливців, які в порушення п.2 ст. 20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» полювали на території лісу відтворюючої ділянки агроформування Бережанської сільської ради.

З метою припинення незаконних дій він вилучив у них відстрілочні та контрольні картки відстрілу дичини, і вони повернулись на робоче місце скласти протоколи. В обід у приміщення Лановецької районної організації УТМР зайшла група мисливців на чолі з обвинуваченим Володимиром Б. Почали кричати та ображати їх, вимагаючи повернути документи, а потім Володимир Б. двічі вдарив Юрія Т. кулаком по голові. Щоб не загострювати ситуацію, він повернув документи.

Проаналізувавши докази в їх сукупності, суд прийшов до висновку про доведеність вини Володимира В. за ч.2 ст. 350 КК України. Оскільки скоєне правопорушення є злочином середньої тяжкості, суд призначив йому покарання у виді обмеження волі на 3 з половиною роки і стягнув на користь потерпілого 15 тис. грн. спричиненої моральної шкоди, повідомляє прес-служба Апеляційного суду Тернопільської області.