У Тернополі туристичний сезон-2018 обіцяє бути насиченим цікавими подіями та культурними заходами.
З метою підтримки українських гастрономічних традицій та культури, а також популяризації Тернополя як фестивального міста, уже в травні заплановано провести щонайменше чотири традиційні гастрономічні фестивалі.
Відтак, уже 4-6 травня тернополяни та гості міста зможуть відвідати фестиваль локальної їжі та культури «Тернопільська Брама», що проходитиме цьогоріч на Театральному майдані у новому форматі «лаундж», повідомляють у прес-службі міськради.
Протягом 3-х днів присутніх розважатимуть кращі тернопільські гурти, діджеї, очікується виступ гурту «Мері», Dj Tallin та Dj Wollys. Окрім того, під час святкувань відбуватимуться танцювальні змагання під відкритим небом «Майданс Тернопіль», проходитимуть кулінарні майстер-класи від кращих шеф-кухарів міста та встановлюватиметься черговий кулінарний рекорд.
А уже 11- 13 травня у парку «Топільче» на території Козацького острову усі поціновувачі смачної їжі та напоїв зможуть відвідати дегустаційний фестиваль крафтового пива та м’яса «Фон Вакано Крафт Фест».
Понад 50 сортів крафтового пива зі всієї України, різноманітні способи приготування м’яса, розваги та ще багато цікавого очікує на відвідувачів святкового заходу.
Ще один пивний фестиваль – «Хмільний Кухоль» проведуть 18-20 травня у парку ім. Тараса Шевченка. Це свято у стилі європейських традицій, концепція якого запозичена з подібних фестивалів, зокрема Октоберфест, який є вагомою частиною європейської ідентичності.
У програмі фестивалю – виступи місцевих гуртів, конкурси, розваги, дегустація пива та м’ясних виробів. Традиційно, проведення цього фестивалю співпадає зі святкуванням у Тернополі Днів Європи.
До слова, 12-13 травня у парку культури і відпочинку ім. Т. Г. Шевченка відбудеться Х Всеукраїнський фестиваль національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки», присвячений Дню Матері.