Четвер , 28.03.2024

Голова Національної поліції відреагував на скандал з ромами у Тернополі

За нападом на місце розташування ромів у смт Велика Березовиця розпочато кримінальне провадження. До відділу поліції Тернопільщини за підозрою у нападі доставлено 12 осіб.  

Про це повідомив Голова Національної поліції Сергій Князєв.

«Розслідування має бути швидким та дієвим. За його результатами мені особисто доповідатиме керівник поліції Тернопільщини. Будь-яка дискримінація за етнічною приналежністю є неприйнятною. Подібні хуліганські прояви жорстко припинятимуться. Винні особи будуть притягнуті до відповідальності незалежно від поглядів та приналежності до будь-яких організацій», – наголосив Голова Нацполіції Сергій Князєв.

Нагадаємо, 22 травня на повідомлення про напад невідомих осіб на розташування ромів негайно виїхала група реагування патрульної поліції та екіпаж патрульної поліції Тернопільщини. Поліцейські опитали людей та встановили напрям, у якому втекли нападники. За півтора кілометри від місця події правоохоронці зупинили групу осіб, які підпадали під опис нападників. Їх було доставлено до Тернопільського відділення поліції.

За медичною допомогою ніхто не звертався. За фактом нападу розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень. Слідчі дії тривають.