П’ятниця , 26.04.2024

На Тернопільщині все частіше виявляють осіб під “кайфом”. Поліція та лікарі б’ють на сполох

Упродовж минулого місяця поліція області зафіксувала до тридцяти фактів щодо вживання наркотиків. Переважно до відповідальності притягувалися чоловіки від вісімнадцяти  років до сорока п’яти.

На Тернопільщині все частіше виявляють осіб у стані наркотичного сп’яніння, – констатують правоохоронці. Раніше проблема була актуальною лише для жителів східних регіонів України, відтепер наркоманія поширюється і в західному регіоні.

В обласному наркологічному диспансері на обліку зареєстровано до півтисячі залежних від наркотиків, серед них триста – тернополяни. Однак це лише офіційна статистика, – стверджують лікарі. Вони припускають, що осіб, які вживають наркотики набагато більше.

«Патрульною поліцією проводяться заходи щодо виявлення осіб у стані наркотичного сп’яніння. Це забезпечують піші наряди поліції. Увага поліції насамперед приділяється тим особам, які ведуть себе підозріло. В нас є аналіз злочинності в місті Тернополі, поліція переважно працює у найбільш небезпечних місцях. Порівняно з минулим роком, поліція почала виявляти значно більше фактів щодо використання наркотичних засобів громадянами», – зазначає начальник Патрульної поліції Тернопільщини Богдан Шевчук.

Залежним від наркотиків готові запропонувати допомогу у лікувальних закладах, а також в реабілітаційних центрах. Проте лікування можливе лише за наявності такого бажання, пише “ЗЗ”.