П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині директор школи взяв на поруки п’яного водія і отримав кримінальну справу

Директор школи підробив документи про взяття на поруки нетверезого водія

Теребовлянською місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно директора однієї із шкіл Теребовлянського району за ч.1 ст. 366 КК України (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).

Встановлено, що до директора школи з метою уникнення від відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення-водіння автомобіля у нетверезомі стані, звернувся місцевий житель.

Оскільки порушнику за вчинене загрожував штраф більше 10 000 грн, він просив посадовця взяти його на поруки колективом школи.

Обвинувачений дав згоду та будучи службовою особою, наділеною повноваженнями, пов’язаними з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно – господарських функцій, власноручно склав та видав завідомо неправдиві офіційні документи.

Директор підробив протокол загальних зборів педколективу, клопотання про передачу на поруки, характеристику односельцю, який нібито працював у школі кочегаром, а насправді – їздив на заробітки за кордон.  Розслідування завершено, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Санкція частини 1 статті 366 КК України за вчинення інкримінованого злочину передбачає покарання у вигляді штрафу до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.