Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині понад 10 тисяч призовників не з’явилися до військкоматів

На Тернопільщині понад 10 тисяч чоловік ухиляються від призову на строкову службу.

Про це повідомив військовий комісар Тернопільського обласного військового комісаріату полковник Леонід Нечипорук.

— У військових комісаріатах Тернопільської області проводиться весняний призов на строкову військову службу. З Тернопільської області на військову службу мають відправити 420 призовників. Вже призвано та відправлено до війська 350 чоловік. На цьому тижні маємо відправити ще 70 призовників, — коментує військовий комісар Тернопільського обласного військового комісаріату полковник Леонід Нечипорук.

Як стверджує Леонід Нечипорук, явка на військкомати районів дуже низька.

— Виклику на призовні дільниці підлягає 20 тисяч 427 призовників. Викликали 15 тисяч 700 чоловік. Не з’явилися 10 тисяч 775 призовників, а це понад 69 % призовників. Працівниками військових комісаріатів спільно з правоохоронними органами та сільськими радами проводяться розшуки та вручення повісток, — коментує військовий комісар Тернопільського обласного військового комісаріату полковник Леонід Нечипорук.

Зазначимо, викликають до військових комісаріатів хлопців від 18 до 27 років, на строкову службу призивають хлопці від 20 років.

Призовники, яким з будь-яких обставин повістка не надійшла, зобов’язані самостійно протягом 10 днів з початку призову з’явитися до військових комісаріатів. Якщо є поважна причина – призовнику визначається інший день медичного огляду.

Джерело: “Доба”.