Субота , 20.04.2024

На Тернопільщині призначили нового начальника міграційної служби

Начальником Управління Державної міграційної служби України в Тернопільській області призначено Ярослава Давибіду.

26 травня у Тернополі відбулася робоча зустріч Голови Державної міграційної служби України Максима Соколюка з головою обласної державної адміністрації Степаном Барною та очільником Головного управління нацполіції в області Олександром Богомолом.

«Зараз відбувається надзвичайно багато змін у державі, змінюється і міграційна служба України. Ми впроваджуємо електронні сервіси, нещодавно оприлюднили базу недійсних документі, завдяки чому вдалося значно знизити кількість шахрайств із використанням чужих паспортів.

Але основне, що повинно змінитися – це відношення до людей. Громадяни мають відчувати, що ми працюємо для них», – зазначив Максим Юрійович.

Добру роботу міграційної служби області відмітив Голова ОДА Степан Барна. Він звернув увагу, що з оголошенням безвізу значно зріс попит на закордонні, але з цим викликом міграційники гідно впоралися.

Основною нагодою для зустрічі стало представлення нового керівника міграційної служби Тернопільщини, його колективу відрекомендував Голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк.

Наказам ДМС України начальником Управління ДМС України в Тернопільській області призначено Давибіду Ярослава Івановича.

«Першочерговим своїм завданням бачу покращення якості надання послуг, умов прийому громадян та роботи працівників. Планую посилити взаємодію з Центрами надання адміністративних послуг, особливо в частині оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон та ID-карток.

Робота у форматі «фронт-бек-офіс» робить адміністративні послуги ближчими до людей, розвантажує працівників міграційної служби, а також сприяє зменшенню корупційних ризиків», – звернувся до присутніх новий керівник міграційної служби краю Ярослав Давибіда.

Сподівання на ефективну співпрацю з міграційної службою щодо виявлення нелегальних мігрантів та протидії етнічній злочинності висловив начальник ГУПН в Тернопільській області Олександр Богомол.

По завершенню офіційної частини заходу, Голова ДМС провів робочу нараду з працівниками обласного апарату та керівниками територіальних підрозділів міграційної служби Тернопілля.