Субота , 20.04.2024

Під час грози загинула 52-річна жінка з Тернопільщини

Природна стихія раптово забрала життя 52-річної жительки села Годів на Зборівщині.

Жінку вбила блискавка. Трагедія трапилася 1 травня близько 17 години вечора.

Мешканка села працювала на земельнй ділянці неподалік власного помешканння, коли раптово розпочалася гроза. Розряд блискавки влучив просто у голову жертви, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Жінку на полі помітила сусідка та покликала на допомогу, однак зарадити потерпілій вже було нічим.

Відомості про подію внесено до єдиного реєстру розслідування злочинів, згідно статті 115 Кримінального кодексу України.

Слід пам’ятати що громовиця зазвичай б’є у найвищу точку на своєму шляху. Самотня людина у полі – це і є та найвища точка. Ще страшніше опинитися під час грози на одинокому пагорбі.

Якщо ви все ж таки лишилися в полі під час грози, сховайтеся в будь-якому можливому заглибленні: канавці, улоговинці, сядьте навпочіпки та нахиліть голову.

Не можна ховатися під високі дерева, особливо поодинокі, найбільш небезпечними з них є дуб, тополя, ялина та сосна.

Дуже рідко блискавка влучає у вербу і клен, а найменш вірогідна її атака на кущі. Від грози не потрібно бігти. Ідіть до сховища повільно, схилившись якомога нижче, а краще – навприсядки.

Небезпечними можуть бути й металеві предмети, тож не варто бути поряд із ними. У жодному разі не варто пересуватися на велосипеді, мопеді або мотоциклі, навіть триматися за них, небезпечні також і металеві прикраси на тілі.

Найнебезпечнішою справою є спроби розмовляти під час грози по мобільному телефону. Апарат є досить сильним магнітом для блискавок, оскільки постійно зв’язаний із вишкою.

Найкраще під час грози мобільники повністю вимикати. Бережіть себе та своє життя.