П’ятниця , 29.03.2024

Як тернополянин серед білого дня втратив 20000 гривень

До працівників Тернопільського відділу поліції звернувся місцевий мешканець. Чоловік розповів, що через протиправні дії невідомих осіб втратив чималу суму заощаджень.

За словами потерпілого, посеред білого дня невідома особа поцупила його банківську карточку, яку він зберігав в легкодоступному місці. Зникнення електронного гаманця тернополянин виявив лише, коли на його засіб зв’язку прийшло сповіщення про зняття близько 20 000 гривень. Зловмисник без труднощів здійснив транзакцію, оскільки заявник написав пін-код на банківській карточці.

За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 185 ККУ.

Працівники поліції просять краян не зберігати пін-код разом з картою. Його потрібно запам’ятати. У багатьох банках є можливість встановлювати пін-код самостійно, тому ви можете вибрати для себе зручну комбінацію з 4 цифр, яку легко запам’ятаєте. Звертайте увагу на зовнішній вигляд банкомату, щоб на них не знаходилось накладок, які можуть зчитували інформацію з ваших карток.

Правоохоронці ще раз звертаються до громадян бути обережними та уважними, не робити ніяких поспішних рішень. Якщо ви стали жертвою шахраїв, негайно звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте на лінію “102”.