Середа , 24.04.2024

Експерт назвав рису характеру, через яку людина не може розбагатіти

Американський фінансовий експерт і дослідник Томас Корлі вказав на рису характеру, яка може зменшувати шанси людини стати багатим.  

В ході дослідження, яке тривало п’ять років за участю 200 селф-мейд мільйонерів, що побудували успішну кар’єру «з нуля», він з’ясував, що багаті та успішні люди уникають спілкування з песимістами, повідомляє НВ.  

Корлі зазначив, що звичка оточувати себе позитивними людьми властива практично для всіх багатих людей, які взяли участь в його дослідженні.

Він пояснює це тим, що успішні люди регулярно працюють над собою, виробляючи певні звички і навички, серед яких в тому числі і оптимістичне ставлення до життя. Саме тому вони не хочуть, щоб песимістично налаштовані співрозмовники впливали на це ставлення до життя.

«Дослідники виявили, що негативні думки і песимізм фактично «відключають» одну третину мозку. У свою чергу, оптимізм дозволяє вам використовувати 100 відсотків вашого мозку, а це – основа успіху», – каже Корлі.

На думку Корлі, позитивне ставлення до життя сприяє поліпшенню працездатності.

«Мої дослідження показують, що позитивний погляд на речі допомагає виробити певні «риси успіху». Ви навіть не знали, що маєте ці риси. Це наполегливість, терпіння, зосередженість. Якщо ви хочете досягти фінансового успіху, то позитивне ставлення до життя – найкраща риса характеру для цього», – підсумував він.