Середа , 24.04.2024

Жінка з Вірменії нагріла руки на поточному ремонті доріг у Чорткові

1700 грн штрафу отримала чортківська підприємця, уродженка Вірменії, яка нагріла руки на поточному ремонті доріг у Чорткові.

Таке покарання Чортківський районний суд призначив жінці 14 червня 2018. Як випливає із матеріалів справи, ще у травні 2016 році ФОП Светік К. та Чортківський комбінат комунальних підприємств уклали угоду про поточний ремонт асфальтного покриття автозупинки «Синяково» у Чорткові.

Договірна ціна було 197 тис. 665,80 грн. Однак в акті приймання виконаних робіт жінка завищила поточні розцінки, привласнивши собі 16 тис. 840, 85 грн.

Далі, у липні 2016 року підприємиця знову взялась за ремонти. Тепер уклала угоду на ремонт заїзду на автовокзал. Договірна ціна була — 198 тис. 246,48 грн.

У акті прийманні виконаних робіт жінка знову завищили поточні розцінки і привласнила собі уже 64 тис. 631, 22 грн. Далі підприємиця “заробила” ще 56 тис. 635, 34 на ремонті асфальтного покриття тротуару автобусної зупинки «Автовокзал».

Відтак підприємиця загалом “наремонтувалась” на ч.1 ст. 191 КК “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем” та ч.2 ст. 358 КК “Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів”.

Під час досудового розслідування підприємиця та прокуратура уклали угоду про визнання винуватості. А суд уже своїм вироком затвердив цю угоду.

Відповідно до неї, суд визнав ФОПа винуватою у вчиненні кримінальних правопорушень за вище згадуваними статтями і призначив покарання у вигляді штрафу – у підсумку 100 неоподаткованих мінімумів, що становить 1700 грн.

Наразі вирок не набрав законної сили. Сторони можуть подати апеляцію протягом 30 днів з дня його проголошення.

Що цікаво, того ж самого дня суд поставив крапку і у ще одній аналогійчній справі. Підсудний – родич підприємиці, також приватний підприємець — Сероб К. Чоловік в аналогічний спосіб нагрів руки на ремонті у Чорткові.

Зокрема, “ремонтував” покриття тротуару та проїзної частини на вул. Копичинецька, асфальтне покриття перехрестя вулиці Івана Пулюя та вулиці Копичинецької, асфальтне покриття примикання до автозупинки «Автовокзал» і завищив в актах приймання виконаних робіт поточні розцінки загалом на 136 тис. 234,51 грн. Справа закінчилась як і у родички — укладенням угоди з прокураторую та штрафом у розмірі 1700 грн.

Ольга КРАВЕЦЬ

Читайте також:
Тернопіль потрапив у “чорний список”: МОЗ перелічило пляжі України, де заборонено купатись