Субота , 20.04.2024

ЗНО: стало відомо, скільки випускників здолали прохідний поріг із семи предметів

Ескпертна комісія Українського центру оцінювання якості освіти визначила порогові бали “склав/не склав” з ЗНО з української мови та літератури, математики, біології та іноземних мов.

ЗНО

Про це сьогодні, 14 червня, повідомляє прес-служба Українського центру оцінювання якості освіти.

“Члени експертної комісії після обговорення ухвалили рішення встановити пороговий бал з української мови і літератури, що відповідає 23 тестовим балам, з математики – 10 тестових балів, з біології – 22, з англійської, німецької, французької, іспанської мов – 19”, – йдеться у повідомленні.

В УЦОЯО зазначили, що від загальної кількості осіб, які брали участь у тестуванні з кожного з цих предметів, поріг «склав/не склав» подолали: з української мови і літератури 86% осіб; з математики 81%; з біології 92%; з англійської мови 87%; з німецької 82%; з французької 86%; з іспанської 88%.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з цих предметів буде розміщено на інформаційних сторінках 15 червня.

Як повідомлялося, з 22 травня по 13 червня в Україні пройшла основна сесія зовнішнього незалежного тестування. ЗНО відулося з 11 предметів: українська мова та література, Історія України, математика, біологія, хімія, фізика, географія, англійської, німецької, іспанської, французької мов.

Читайте також:
Зарплати ТОП-посадовців: хто заробив більше за Порошенка