Середа , 17.04.2024

Наївний житель Тернопільщини думав, що у мережі “Вконтакте” продають справжні водійські посвідчення

Замовлення у невідомого через соцмережу “Вконтакте” посвідчення водія повернулось для торгового агента із Зборова кримінальним провадженням та штрафом.

Чоловік купив “права” через соцмережу, і попався з ними на одному із стаціонарних постів патрульної поліції у Зборові.

Події розвивались у липні 2017. Відповідно до матеріалів справи, Василь Д. через соцмережу знайшов оголошення про надання послуг по виготовленню та продажу водійських прав. Зробив замовлення. “Товар” отримав через “Нову пошту” у Тернополі. За нього заплатив вісім тисяч гривень і користувався до грудня.

Так, 17 грудня чоловік порушив правила дорожнього руху та був зупинений працівниками патрульної поліції. Під час огляду поліцейські виявили ознаки підробки та, відповідно, вилучили посвідчення.

Надалі, у травні 2018, чоловік уклав з прокуратурою про визнання винуватості. У червні цього року Зборівський районний суд затвердив її.

Та визнав, відповідно до її умов, Василя Д. винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст.27 “Види співучасників”, ч.1 ст.358 “Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів”, ч.4 ст.358 КК , призначивши покарання у вигляді штрафу — у підсумку 70 неоподаткованих мінімумів. Це становить 1190 грн.

Наразі вирок законної сили не набрав.

Ольга КРАВЕЦЬ