Четвер , 28.03.2024

Степан Барна: На розвиток спортивної інфраструктури області виділено рекордну суму коштів!

Тернопільщина вперше за останні 25 років незалежності України отримала рекордну суму коштів на розвиток інфраструктури.

Завдяки державному фінансуванні ми маємо можливість працювати над масштабними спортивними об’єктами, які в майбутньому можуть стати центрами спортивної інфраструктури й залучати до проведення в області не лише Всеукраїнських, а й міжнародних змагань. У цьому переконаний голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Буквально днями, 4 червня, в Міністерстві молоді і спорту України відбулось засідання міжвідомчої комісії з відбору об’єктів для надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/реконструкцію багатофункціональних палаців спорту.

До переліку переможців потрапило й місто Тернопіль та ще п’ять міст Вінниця, Рівне, Хмельницький, Львів та Черкаси. З держaвного бюджету на це було виділено 150 мільйонів гривень. Всі міста, крім Рівного отримaють по 27 мільйонів гривень держaвної підтримки, Рівне – 15 млн. грн. У Тернополі «Палац Спорту» буде розташований на місці колишнього стадіону «Текстерно», що на вул. Злуки.

«Те, що ми сьогодні можемо суттєво відновлювати та покращувати спортивну інфраструктуру, то це унікальний шанс, який нам дає держава. І при цьому партнерські відносини, які сформувалися між органами місцевого самоврядування та державної влади дають конкретний результат у вирішенні проблем спортивної галузі, у тому числі, й для того, щоб забезпечити кращі умови для занять спортом.

У майбутньому спортивному комплексі, проект якого затвердили у Мінмолодьспорту буде не менше, ніж 2 500 глядацьких місць та використовуватиметься зал для розвитку не менше чотирьох ігрових видів спорту. Тому це однозначно потрібна та корисна ініціатива, яка дозволить концентрувати дітей та молодь, усіх жителів Тернополя, які хочуть займатися і займаються спортом, в одному місці», – наголосив Степан Барна.

Утім, це не єдиний об’єкт, робота над яким розпочнеться у поточному році. В області продовжується реалізація двох масштабних проектів – «Водної арени Тернопіль», загальна вартість якої складає понад 68 млн. грн., та будівництво універсального ігрового спортивного залу із глядацькими трибунами у місті Збараж, загальна кошторисна вартість якого понад 15 млн. грн. Обидва проекти розпочали у 2017 році.

Також в області триває робота над облаштуванням міні футбольних полів зі штучним покриттям. Цьогоріч загальна сума фінансування бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» складає 370 млн. грн. Тернопільщина з цих коштів, як наголосив очільник області, отримала близько 10 мільйонів.

Перший футбольний майданчик уже відкрили у Тернополі, попереду відкриття ще 10 полів у Великій Березовиці Тернопільського району, у селі Трубухівці Бучацького району, у Ласківцях Теребовлянського району, у Баворові та Товстолузі Великогаївської сільської ради Тернопільського району, у Коцюбинцях Гусятинського району, у Ланівцях, Скалаті Підволочиського району, Підволочиську та Бучачі. Адже розвиток спорту та популяризація здорового способу життя, як підкреслив Степан Барна, – це запорука успішної держави та сильної нації!