Четвер , 18.04.2024

У Тернополі відбувся спортивний забіг “Півмарафон-2018”

17 червня в Тернополі відбувся «Півмарафон-2018». Забіги для дорослих пройшли на трьох дистанціях – це 21, 10 і 5 км.

новини Тернополя, півмарафон

А для маленьких любителів бігу організатори заходу підготували окрему програму. У півмарафоні взяли участь понад 500 осіб із 15 областей України, а також із-закордону, зокрема із Білорусі, Азербайджану, США, Франції.

Першим дистанцію 21 кілометр подолав львів’янин Тарас Сало. «Минулого тижня я взяв участь у півмарафоні у Львові. Там також здобув перемогу. Виходить за один тиждень пробіг два півмарафони», – розповідає Тарас Сало. – «У Тернополі, коли перші десять кілометрів пробіг за 31 хвилину, вже знав, що перемога буде».

Організатори заходу зазначають, що мета спортивного забігу – популяризувати здоровий спосіб життя, заохотити якомога більше людей займатися спортом. Підтримали таку ініціативу та взяли участь у «Півмарафоні-2018» представники Агрохолдингу «МРІЯ».

«Наша Компанія завжди підтримує спортивні акції, проекти та ініціативи. Робимо усе, щоб популяризувати здоровий спосіб життя, особливо серед наших працівників та пайовиків. Як бачите, в цьому півмарафоні взяли участь командно. Окрім мене, долучилися троє наших пайовиків.

У Тернополі я вперше долучився до такого заходу. Раніше брав участь у забігах у Карпатах та у Львові. Такі заходи дуже важливі, вони заохочують як учасників, так і вболівальників, відвідувачів активніше займатися спортом, більше уваги приділяти здоровому способу життя, – каже провідний менеджер відділу соціальних проектів Агрохолдингу «МРІЯ» Назарій Карпин.

Дистанцію 21 кілометр подолали 266 учасників спортивного заходу. Один з них – Іван Сенчак, який приїхав на Тернопільський півмарафон з Івано-Франківської області.

«За годину 45 хвилин пробіг цей маршрут. Долати таку дистанцію на марафоні не було складно. Мабуть тому, що веду активний спосіб життя. Щодня встаю о 5-тій годині, бігаю від 6 до 12 кілометрів, роблю вправи, їжджу на велосипеді. Колись професійно займався спортом. У 1984 році я потрапив у Львівський спортивний інтернат і до 1991 року продовжував професійне тренування. У Тернополі долучився до такого забігу вже втретє», – розповів Іван Сенчак.

Переможцям «Півмарафону-2018»вручили нагороди та призи.

тернопіль, півмарафон

переможці півмарафону

Читайте також:
У Тернополі іноземець на “Ауді” пошкодив дві маршрутки та два легкових авто (ФОТО)